Gazete Vatan Logo

Ayşe de bizim kızımız

Artvin’de ‘Meydan okuyorum’ diyerek dereye atlayan arkadaşı Ayşe Balcı’yı kurtarmaya çalışan 18 yaşındaki Melisa can vermişti. Sürekli kendisini suçlayan Ayşe’ye Melisa’nın ailesi böyle sahip çıktı

Ayşe de bizim kızımız

Erzurum Hüseyin Avni Ulaş Palandöken Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olan Melisa Kazan piknik yaptıkları derenin kenarında ALS hastalığına meydan okumak için dereye atlayacağını söyledi. Bu anları arkadaşı Melisa Kazan cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Dereye atlayan Balcı’nın suya kapılmasıyla Melisa telefonu bırakarak ceketini çıkardı. Arkadaşının tutması için ceketini arkadaşına uzattı. Başarılı olamayan genç kız son çare olarak suya atladı ancak kendi de akıntıya kapıldı.

Olay yerinde bulunan Neriman isimli diğer arkadaşları ise iki arkadaşın da suda çırpındığını görünce Ayşe Balcı’nın amcasını arayarak yardım istedi. Amca Coşkun Balcı yaşananları anlattı: 20-30 metre ileride Melisa’nın suyun üstünde hareketsiz olduğunu gördük. Arkadaşım suya atlayıp Melisa’yı aldı. Hemen ambulansa alınarak müdahale edildi. Hastaneye gittiğimizde nefes alıyordu.

‘Benim yüzümden’

Melisa tüm çabalara rağmen, beynine oksijen gitmediği için kurtarılamadı. Ayşe’ye arkadaşının öldüğünü Artvin’de hastaneye götürülürken ambulansta söyledik.

Haberin Devamı

Ayşe psikolojik olarak çok kötü. Melisa onun kardeşi gibiydi. Uyanık olduğu her an Melisa’yı soruyor ve kendini suçlu görüyor. ‘Benim yüzümden öldü, ben atlamasaydım ölmeyecekti’ diyerek ağlıyor.

Kızlarını kaybeden acılı aile ise Ayşe Balcı’nın kendini suçlu görmesini kesinlikle istemediklerini söyledi. Melisa’nın amcası Mustafa Kazan ‘Onlar çok yakın iki arkadaştı. Melisa arkadaşının canını kurtarmak için atladı. Ayşe de onun için aynısını yapardı. Biz kızımızla gurur duyuyoruz. Ayşe de bizim bir kızımız’ dedi.