Fashion Week’ten notlar

Salı günü başlayan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 8’inci sezonuyla modaseverlere farklı tasarımlar sundu...

İlk gün yeni etkinlik alanı Zorlu PSM’e adım attığımda, öncekilerden çok daha farklı bir moda haftası ile karşı karşıya olduğumuzu anlamam çok uzun sürmedi. Neden derseniz, moda haftası bu defa devasa bir alana yayılmış durumdaydı. Zorlu PSM’in üçüncü katında konuşlanan etkinlik alanında IMG Fashion, dünya standartlarında bir prodüksiyona imza atmış. Defile alanının geniş olması, Studio alanının rahatlığı herkesin dilindeydi. Prodüksiyon bir tarafa, her sezon “moda haftası kan kaybediyor” haberleri bir şekilde çıkar, gerek moda, gerekse tekstil sektörü için can damarı niteliğinde bir etkinliğin sürekliliğini ve her sezon bir adım daha ileri gitmesini takdir etmek yerine fellik fellik eleştirecek nokta arayanları anlamak zor. Ama bu sezon, bu eleştiriseverleri bile bir hayli zorlayacak, zira 8. sezonunda MBFWI, Türk modasının duayen isimlerini bir arada sunmanın gururunu yaşadı. Türkiye'de moda sektörüne büyük emek veren ve Türk modasını yurt dışında başarıyla temsil eden isimlerden Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Bahar Korçan, Dilek Hanif, Lug Von Siga, Özgür Masur, Özlem Kaya ve Özlem Süer kısa bir aradan sonra hep birlikte MBFWI takviminde yer aldılar.

Haberin Devamı

Moda haftası, Türk modasının duayen isimlerini bir araya getirdi.

Fashion Week’ten notlar

En büyük sürpriz Bahar Korçan’dı

Bu yılın başında hastalık haberiyle hepimizi korkutan, Bahar Korçan, sezonun en büyük sürprizlerindendi. Korçan’ı sağlıklı bir biçimde moda haftasında görmek başlı başına bir mutluluk kaynağı. Hele ki İstanbul’un bir moda haftasına sahip olması için büyük emekler sarf ettiğini, düşünürsek. Her sezon bir tasarımcının defilesini sunan Mercedes-Benz de bu büyük buluşmayı taçlandırmış ve Bahar Korçan’ın koleksiyonunu “Mercedes-Benz celebrates Bahar Korçan” ismiyle onurlandırmaya karar vermiş. Bahar Korçan, “Toz” isimli koleksiyonunda insanın tozdan yaratıldığı ve toza dönüşeceği düşüncesinden ve kendi yazdığı bir şiirden yola çıkmış, yine kendi desenlerini tablolara dökmüş, el boyaması ipekler ve tabloları yansıtan desenler kullanmış. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan koleksiyon, resim, heykel ve modayı ilham verici bir sentezde birleştirmiş.

Haberin Devamı

Feminen, futuristik ve

Derya Açıkgöz’ün Kafkas halklarından esinlendiği koleksiyonun volan ve püskül detaylarıyla, AslıAlev ise feminen duruşuyla beğeni topladı. Arzu Kaprol’ün sevdiğimiz futuristik çizgileri, Cihan Nacar’ın seksi mayoları ilk günün öne çıkanlarındandı. Her sezon bizi şaşırtan Gül Ağış ise yine yapacağını yaptı, Agatha Christie’den ilham alan koleksiyonunu, Agatha Christie’nin İstanbul’da severek kaldığı Pera Palas Hotel’de gerçekleştirdi.

DİĞER YENİ YAZILAR