Şeffaf ve romantik bir yaz

Paris Moda Haftası biz kışa hazırlanırken 2017 ilkbahar yaz sezonunun trendlerini belirledi. New York ve Milano’nun ardından moda başkenti Paris şeffaf ve renkli bir yaz vadediyor.

Şeffaf ve romantik bir yaz

Transparan hareketler

Transparan kıyafetler sezonun olmazsa olmazı. İçi dışı bir olan kıyafetler alışveriş yaparken önceliğiniz olacak. Maria Grazia’nın Dior için tasarladığı parlak iç çamaşırımsı tül kıyafetler, Anthony Vaccarello’nun Saint Laurent için hazırladığı sütyensiz giyilen parlak üstleri ile Lanvin için Bouchra Jarrar’ın hazırladığı kombinezonvari elbiseler baloda da yatak odasında da işe yarar tasarımlar ortaya koydu.

Ana tema cinsiyetsizlik

Androjenlik ve cinsiyetsizlik sezonun ana akımlarından bir tanesi. Paco Rabanne’nin tasarımcısı Julien Dossena 1960’ların özgürlükçü havasından etkilendi. Takım elbise erkek tekelinden çıktı ve kadın için de aynı stil geçerli olmaya başladı. Maskülenlik kadınlara feminenlik de erkeklere bu sezon uzak değil.

Sloganlı tişörtünüz olsun

Şeffaf ve romantik bir yaz

Sloganlı tişörtler geçen sezonki yükselişine devam ediyor. Loewe’nin çantaları, Stella McCartney’in elbiseleri ya da Dior’un tişörtleri edinmeniz gerekenlerden. Marin teması sezonda da devam ediyor. Deniz tuzunu koklayabileceğiniz örgü işlemeler ve patchwork çalışmalar sezonun olmazsa olmazı.

Haberin Devamı

Gül kurusu ve pudra rengi dolaplara girecek ve belli ki uzın süre çıkmayacak. Parlak kumaşlar kıştan yaza kalacak.

"Parlak iç çamaşırını andıran tül kıyafetler revaçta."

80’ler ölmez

80’lerin büyük saçları dev kemerleri gittiyse de açık omuzlar sezonda yine oyunda. Yüksek belli taytlar ile Chloe ve Barbara Bui markaları ile Mugler, Wanda Nylon, Vionnet, Isabel Marant ve Yohji Yamamato 80’lerden vazgeçmeyenlerden...

Fırfırlar havalansın

Renkli tasarımlar fırfırlarla geri döndü. Prada severler Alexis Mabille ve Lanvin’e bu nedenle yöneldiler. Hatta rapçilerin favorisi Off White markası bile fırfırların hakimiyetindeydi bu yıl.

Omuzlar geri mi döndü

Vatkalarla vedalaştınız ancak Vaccarello ve Haider Ackermann tasarımlarında omuzları en iyi yansıtacak kesimleri tercih etti. Seksenlerin vatkaları gittiyse se omuzları dik gösterecek her türlü tasarım gözde olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR