Sonbahar-Kış 2016-17 trend raporu

Sonbahar ve kış sezonunda mor renkler, kadife kumaşlar ve sportif stiller öne çıkıyor.

Yaz bitmek üzere ama Sonbahar-Kış trendleri okumaya çalışırken karmaşadan uzak durmak elinizde. Dolabınızda XXL şişme montunuz, kadife elbiseniz, mor ve lila eşyalarınız yoksa sezon sizin için zorlu geçecek demektir….

Düşük omuzlar

Boyundan kalp şeklinde uzanan yakalar bu sezon geri dönüyor. Dior, Kenzo ve Miu Miu’nun Paris Fashion Week’te sunduğu tasarımlarda boyun dekoltesi, göğüs dekoltesiyle buluşuyor. Hatta Balenciaga tasarımlarını spor altlar ve bomber ceketlerle kombinlemiş.

Sonbahar-Kış 2016-17 trend raporu

Spor kıyafetler revaçta

Lüks spor markaları Vetements ile Balenciaga anoraklar ve sweatshirtleri parlak deriler ve büyük küpelerle canlandırıyor. Hatta bazen skinny jeanler de başrolü paylaşıyorlar.

Kadife gibi

Sezonun en göze çarpan trendi şüphesiz kadife kumaşının yükselişi. Binbir renkli kadifelerden oluşan elbiseler genellikle botlarla kombinleniyor. Birçok marka kreasyonlarında pembeden altın sarısına kadifeye yer veriyor.

Mor saltanatı

Lila ve mor bu sezona damga vuracak. Prince’in Purple Rain’inden esinlenilen bir havayla hem Michael Kors ile Kenzo hem de Miu Miu ve Roberto Cavalli’nin sezon kreasyonlarında yerini alıyor. Morun her tonu kat kat kombinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gece yarısı

Geceleri yıldızlı bir gökyüzü gibi parlamak istiyorsanız sezonun en güzel trendi galaksi gibi görünen gece elbiseleri. Yıldız, ay gibi simgelerin hepsinin yer aldığı Alexander McQueen 2016 defilesi bunun en güzel örneklerinden biri.

Sonbahar-Kış 2016-17 trend raporu

Trençkotlar giyilsin

Burberry, Celine, Gucci ve Prada sezonda iyi bir kaban ve trençkotun nelere kadir olduğunu yeniden hatırlatıyor. Burberry’nin ikonik yılan deseni baskısı, Prada’nın kırkyama kabanları, Celine’in deri trençkotları yine sezonda kabanın önemine dikkat çekiyor.

İşlemeli kumaşlar

Burberry, Michael Kors ve Mary Katrantzou kendinden işlemeli kumaşlarla elbiseleri metallerle birleştirip baştan yarattılar. Brokar kumaşları sık sık üzerinizde görmek isteyeceksiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR