Yazın ikonu Kaktüs

2016 yazının moda ikonu tartışmasız kaktüs. Modacılara göre; kaktüs trendi yeni ve karmaşık bir tüketici grubunun habercisi.

Yazın ikonu Kaktüs

Kelimelere kim ihtiyacı var? Resimler ve emojiler artık yazıdan çok daha fazla şey anlatıyor. Çevrenize bir bakın. Geçtiğimiz birkaç sezonda birçok resim dominant semboller haline geldi; podyumlardan tabak çanaklara ve telefon kılıflarına kadar birçok yerde bir anda karşımıza çıkıverdiler. Bu sembollerin ortak tarafı renkli, zararsız görünümlü olmaları ve pek çok nesle birden hitap etmeleriydi. Uzun bir süre boyunca bu sembol ananastı. Karpuz ve palmiye ağacı da zaman zaman popüler oldu. Ancak söz konusu 2016 yazı ise, bu yazın ikonu hiç tartışmasız kaktüs! Online satış sitesi Asos'ta, sekiz avroluk bir telefon kılıfından 28 avroluk pijamalara kadar toplamda 56 adet kaktüs temalı ürün bulunuyor. Topshop, kaktüs motifli birçok ürün sunuyor. Hatta kaktüs suyu hindistan cevizi suyunun da yerini almış durumda.

Dijital jenerasyonun görsel yaz trendleri

Trend tahmin ajansı The Future Laboratory'den Alison Farrington'a göre, kaktüs trendi yeni ve karmaşık bir tüketici grubunun habercisi. Farrington, "D jenerasyonu denilen nesil dijital çağın yerlileri olarak adlandırılan ilk tüketici grubu. 'Gen Viz' ise, görsel iletişim araçlarını giderek artan biçimde kullanan nesil ise bunun bir alt kümesi. Kaktüs ya da flamingo gibi yaz ikonlarını markaların ve online satıcıların, bu jenerasyonun hoşuna gidecek, emojilerden esinlenilmiş ürün ihtiyacına verdiğini reaksiyon olarak değerlendirebiliriz. "

Haberin Devamı

Yaz geldi! Havuz başında olacağım...

‘Gen Viz’ için bir kaktüs sadece bir kaktüs değil; o festivallerin, özgürlüğün ve optimizmin sembolü. Farrington, "Emojiler, iletişimin dönemsel anlamları haline gelmiş durumunda" diye devam ediyor. "Sosyal gönderilerinize ananas veya flamingo eklemek şu anlama geliyor: 'Yaz Geldi! Havuz başında olacağım!'" Lüks giyim konusunda bu trend, daha yavaş da olsa kendine yer bulmuş durumda. House of Holland ve Stella Jean'ın her ikisinin de ilkbahar/yaz 2016 koleksiyonunda kaktüsler yer alıyor. Prada'nın sonbahar/kış 2016 koleksiyonunda ise, kaktüslerin, sanatçı Christophe Chemin tarafından tasarlanmış alien benzeri versiyonlarını görmek mümkün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR