Sabahtan akşama yaz şıklığı

Bu yaz plajlarda mayo ve bikinilerin üzerine gömlek elbiseler, pareolar ve etnik desenler en çok göreceğimiz parçalar. Plaj sonrasi için ise Emprime elbiseler ve çiçekli desenler günlük ve gece şıklığında favoriler.

Yaz denilince gözümde güneşten hafif bronzlaşmış bir cilt, deniz suyunun tuzuyla doğal dalgalanmış saçlar, gün batarken içilen hoş bir içki ve tercih edilen rahat kıyafetler canlanır. Bir yaz gününü isterseniz şöyle bir gözden geçirelim; sabah uyandınız, ben bahçede hayal ediyorum ama bahçeniz yoksa da salonunuzda kahvaltınızı ettiniz ve güne başlıyorsunuz. Muhtemelen denize gidiyorsunuz. Bu yaz plajlarda mayoların üzerine gömlek elbiseler, pareolar ve etnik desenler en çok göreceğimiz parçalar.

Sabahtan akşama yaz şıklığı

Yine en önemli aksesuarlardan bir tanesi hasır çantalar. Bambu ya da hasırdan yapılan çantalar doğal materyalleri sayesinde kolay kolay eskimiyor. Nötr renkte olduklarından her renk kıyafete uyum sağlayabiliyor. Geçmişte sadece birkaç seçeneğini bulabildiğimiz hasır çantalar artık onlarca stille karşınızda. Hasır çantalar biraz da Jane Birkin sayesinde hayatımıza girdi ve birdaha da çıkmadı. Rengarenk, ponponlu, metal aksesuarlı seçenekleriyle bu yaz yine bir çok tasarımcı koleksiyonunda bu aksesuara yer verdi.

Haberin Devamı

"Dantel bluzlar, kimonolar, maxi elbiseler bikini üzerinde hem çok zarif duruyor hem de havadar olduğu için bunaltmıyor yapışmıyor."

Plajın en özel parçalarından biri

Yine plajın hatta günün en karakteristik ve özel parçalarından biri panama şapkalar. Bildiğiniz gibi panama şapkalar ilk kez palmiyeye benzer bir ağacın yapraklarından üretilmiş. Panama şapka 1600’lü yıllarda Ecvador sahillerinde ilk kez görülmeye başlıyor ve 1904’te Başkan Roosevelt’in Panama Kanalı’nı ziyareti sırasında takmasıyla modern dünyaya geçiş yapıyor. Bu parça sizi güneşten korumaktan dışında stilinize de gayet karakteristik bir görünüm katıyor.

Sabahtan akşama yaz şıklığı

Emprime elbiseler yazın vazgeçilmezleri. Baştan aşağı çizgili giymek de hoş bir stil.

Günlük hayatın anahtarı Emprime!

Plaj şıklığından sonar isterseniz biraz günlük hayata bakalım. Günlük hayatın bu yaz anahtar parçalarından bir tanesi, emprime bluz, etek ve elbiseler. Kısaca emprime! Emprime parçaları ister bir öğle yemeğine giderken, ister işte, ister akşamüstü çayında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Emprime anvelop elbiseler yine bu yazın vazgeçilmezleri arasında. Baştan aşağı çizgili giymek pek moda. Dikey çizgiler, klasik gömleklerden pantolonlara, pajama elbiselerden tişörtlere sokakları istila etmiş durumda. Bunu en iyi kullanan moda tasarımcısı da bu sene Dolce&Gabbana. Emprimenin en şık halini yorumlayanlardan bir tanesi de zümrüt yeşili palmiye motifleriyle Versace oldu. 70’lerin yaz renklerinin mükemmel uyumunu Versace çok güzel anlatmış.

Haberin Devamı

Bu yaz günlük hayatınızda bence mutlaka kullanmanız gereken diğer bir aksesuar espadriller. Bir çok tasarımcının koleksiyonunda yer verdiği bu parça bu yazın vazgeçilmezlerinden. Düz ve rengarenklerinden topuklu modellerine kadar farklı seçeneklerle karşımıza çıkan bu aksesuarlar bu yazın vazgeçilmezleri arasında. “Ben rahat bir kadınım. Düz parçaları tercih ederim” diyorsanız, ben size beyaz bir pantolonla bu yazın en gözdelerinden düşük omuzlu mavi poplin bir gömleği sneakerla kombinlemenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Gece şıklığı

Eğer bir yaz gecesinde şık bir davete, düğüne, açılışa, kokteyle gidiyorsanız size tril tril şifon elbiseler öneriyorum. Elie Saab’ın şifon ve dantel elbiseleri, Chloe’nin uçuş uçuş modelleri, Zuhair Murad’ın güpür dantel elbiseleri bu yazın vazgeçilmezleri arasında. Çiçek desenleri yine yaz akşamlarının olmazsa olmazı. Canlı renklerde çiçek desenleri, neon bir clutch ve örgü sandaletlerle kombinlemeyi düşünebilirsiniz. Gecelerin parıldayan zamansız rengi tabiiki beyaz! Beyaz dantel ve güpür elbiselerin hassas ve romantik görünümünü tamamlamak için tek ihtiyacınız sağlıklı bronz bir ten. En iyi örnekleri Valentino ve Givenchy.

DİĞER YENİ YAZILAR