Egzotik trend

2016 ilkbahar-yaz koleksiyonları göz alıcı ve cüretkar desenlerle egzotik bir ilhamla tasarlanmış. Bu sezon, büyük boylarda çiçek desenleri ve etnik çizgilerle sıkça karşılaşacağız.

Büyük çiçekler

Egzotik trend

Büyük çiçeklerin kadın giyimine etkileyici bir şekilde uygulanması ile ortaya çıkan organik yorum, bizlere, floral fakat aynı zamanda da dramatik bir görünüm sunuyor. MSGM’deki büyük boylardaki bluzların düz beyaz tabanı, çok renkli desenleri oldukça ön plana çıkarmış.

Prabal Gurung ise karşımıza, bahar yeşili renginde kareli bir taban üzerinde kullanılan iki renkli desenlerle oluşturulmuş modern bir yorum çıkıyor. Bunların yanında, Versace’da soyut, sulu boya ile yapılmış gibi görünen çiçeklerle yaratılmış ilginç renk oyunları ve desenlerden de mutlaka söz etmeliyiz.

Mani’nin tercihi ise, nazik çiçek desenlerinin altında yumuşak taban renklerinin kullanıldığı daha hafif bir yorumdan yana olmuş. Bu simetrik olmayan çiçek desenlerinin, moda sektörünün her seviyesinde kendine bir karşılık buluyor.

Haberin Devamı

Çağdaş etnik vurgular

Egzotik trend

"Bu yaz gladyatör sandaletler, deniz kabuklu pagan kolyeler, tavus kuşlu aksesuarlar öne çıkıyor"

Bu sezon, çizgili desenlerde etnik bir hava göze çarpıyor. Bu desenlerde kabile kültürlerine özgü estetiğin çağdaş yorumlarını görmek mümkün. Alexander McQueen, tüyden püsküllerle tamamladığı turuncu ve siyah renkteki dikkat çekici çizgilerinde yine tüy benzeri desen detayları kullanmış. Akris ise, incecik kumaşın üzerinde kullandığı kahverengi, yılan benzeri desenlerle hayvanlardan aldığı ilhamı bizlere aktarıyor. Paris moda haftasında, öne çıkan iki ismi de özellikle belirtmeliyiz. Bunlardan birisi Junya Watanabe. Kimi zaman büzgülerin kullanıldığı bol elbiseler, hayvan desenleriyle uyumlu biçimde kullanılmış yarı-ince kumaşların üzerindeki siyah danteller önümüzdeki yaz mağazalarda sıklıkla göreceğimiz detaylardan. Diğer bir isim olan Valentino’nun, İtalya ve Afrika kültürlerinin bir sentezi olarak hazırlanan Paris’teki şovunun temelinde, tolerans vardı. Ayrıca topuklu gladyatör sandaletleri, seramik ve deniz kabuklarından yapılmış pagan kolyeleri, boncuklarla süslenmiş etnik desenler ve tavus kuşu tüyünden aksesuarlar koleksiyonun göze çarpıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR