Çizgili modası devam ediyor

Markaların ilkbahar-yaz koleksiyonlarında bolca yer verdiği ince ve kalın çizgileri ayakkabı, çanta, elbise ve tişörtler dahil her tarza uygun şekilde sıklıkla göreceğiz.

Çizgili modası devam ediyor

Bahar ve yaz yaklaşırken yeni trendler herkesin ilgi odağı oldu. Görünen o ki bu yazın en önemli akımlarından biri büyük çizgiler olacak. Bunlar enine de olabilir boyuna da, hatta karışık formlarda da.

Çizgi her tip kumaşta kullanılmış bu sezon. Ribana tişörtlere ipeğe kadar geniş bir yelpaze sunmuş modacılar bize. Her zaman savunduğum en basit fikir en iyidir. Biz de çizgiye en basitinden yakası çizgili beyaz bir tişörtten başlayabiliriz. Retro çizgili yüksek belli pantolonlar ayak bileklerine kadar çizgili gömlekler, atletik görüntü veren çizgili bomber ceketler, çizgili ayakkabılar, aksesuarlar yani anlayacağınız alabildiğine çizgi var bu yaz.

Ünlü ressam Picasso’dan sonra moda olan çizgili denizci tişörtleri ve yine çizgili denizci pantolonları çok moda. Aslına bakarsanız ben de bu çizgili tşörtlere özellikle beyaz zemin üzerine lacivert çizgili olanına bayılıyorum. Çizgiyi kullanan modacılar kimler ve nasıl kullanmışlar bir bakalım isterseniz, koleksiyonunda çizgiyi en çok ve en çeşitli kullanan modacıların başında Dolce&Gabbana geliyor. Modacının çizgili zemin üzerine çiçek, plaj, aplikasyonlu elbiseleri gerçekten güzel olmuş. Jonathan Sounders da çizgileri değişik formlarda, karışık ve asimetrik kullanmış. Max Mara kırmızı beyaz, lacivert beyaz, sarı beyaz pardesüleri ve uzun dar elbiseleriyle çizgiyi koleksiyonunda en çok kullananlardan.

Haberin Devamı

Bana göre bu sene çizgiyi en iyi kullanan marka Missoni. Çizgi zaten benim işim diyen modacı döktürmüş

Çizgili modası devam ediyor

Yine Prada değişik form ve renkte kullandığı çizgilerle yarattığı koleksiyonuyla çok konuşulacak. Özellikle çizgili etekler, çizgili ceketler ve yağmurlukları birbirinden güzel. Diğer favorim Stella Mc Cartney. Modacı çizgiyi değişik formlarda kullanmış. Tek omuzlu çizgi ve transparanın bir arada olduğu elbiseleri, çizgili polo yaka tişörtleri ve tabii ki yine pantolonları çok hoş.

Haberin Devamı

Alexander Wang’ın çizgili gömlek ve ceketleri 2016 yaz modasının en güzel örneklerinden. Ama çizginin dikkatli kullanılması gerek. Özellikle iri hanımların enine çizgili kıyafetlerden uzak durmaları gerekir. Kısa boyluysanız yatay yerine dikey ve çapraz çizgili kıyafetleri tercih etmelisiniz. Dikey çizgili pantolon ve etekler boyunuzu daha uzun gösterecektir. Vücudunuz çizgi giymeye uygun değilse benim size tavsiyem çizgiyi aksesuarlarda kullanmanız olur yani çizgili espadriller, çizgili çantalar ya da çizgili bir eşarp tercih edebilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR