Rüya gibi paltolar

Sezonun sloganı, “daha az işlevsel, çok daha güzel’... Yani giyeceğiniz kıyafetlerin de paltoların da sizi soğuktan korumasına değil ne kadar şık olduğuna dikkat edin. Ve de mutlaka beyaz bir palto edinin!

Rüya gibi paltolar

Bu sezonun dış giyimine krem renginin tüm tonları, abartılı dolgu malzemeleri ve Hollywood’un etkili cazibesiyle karşı konulamaz bir hoşgörü hakim. Bu sezonun giyimle ilgili sloganı ‘Daha az işlevsel, çok daha güzel!’... Tasarımcılar lüks, drama ve zenginliği pratik sadeliğe tercih ediyorlar.

Kar fırtınası gibi

Pratik olmaktan bir miktar uzak olmakla birlikte beyaz paltolar, bir kar fırtınası gibi podyumları kaplayan sayısız seçenekleriyle bu sezonun kahramanları olma iddiasını taşıyorlar. Zarif tonlar, lüks kumaşlar, yumuşak ve kıvrımlı silüetler sunuyorlar. Beli saran kemerler, geniş ve pofuduk yakalar, broş benzeri düğmeler gibi detaylarıyla bile övünülebilecek kadınsı bir cazibeye sahipler.

Uyku vakti hikâyeleri

Kuştüyü yorganlara dönüş yapılan günler; dolgun silüetler, yastık görünümlü kürkler ve yorgan benzeri dikişlerle birlikte çok şık bir dönüşümü de beraberinde getiriyor. Yataktan yeni kalkmış gibi bir görünümden hoşlananlar, Phoebe Philo’nun omuzlara tembelce atılmış ipek yorganların lehine bir şekilde palto kavramından tamamıyla uzaklaştığı Celine’e özellikle dikkat etmeliler.

Haberin Devamı

Yıldızların dönüşü

Tasarımcılar ortaya koydukları, bir anlamda yıldızları bir araya toplayan paltolarıyla, Hollywood’un kırklar ve ellilerdeki altın çağını büyülü bir şekilde geri çağırıyorlar. Omuza oturan ve bir anda bollaşan trapez kesimleri, prenses tarzı bol kollu gece mantolarını, kemerle tutturulmuş tozluklu pardösüleri düşünün. Bu parçaların her birinin, bu sezonun kostümlerinden oluşan drama oyunda rol almayı hak ediyor.

Rüya gibi paltolar

Sonbahar klasiği trençkontlar

Bu hafta ilgilimizi gerçekten çeken parçalar sadece trençkotlar. Bu parçalar yağışlı havalarla neredeyse aynı anlama gelip Tiffany’de Kahvaltı filminde Audrey Hepburn’ün üzerinde son derece şık durmakla birlikte aslında 19. yüzyılda askeri bir tarz olarak ortaya çıkıyorlar. Birinci Dünya Savaşı’nı takip eden süreçte ise daha günlük bir kıyafet olarak karşımıza çıkıyorlar.
Trençkotlar gardıropların temel parçaları olmalarının yanında içinde bulunduğumuz dönem için özellikle çok uygun parçalar. Hava durumu tahminlerinde yavaş yavaş kasvetli haberler duymaya başladık ve yağmurlar giderek yaklaşıyor. Bu yüzden iyi giyinmek ve öyle kalmak giderek daha zor bir hale geliyor. Önerimiz trençkotlarınızı bir adım daha öne çıkarmanız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR