Boyundan bağlı bluzlara gardırobunuzda yer açın

Görünen o ki yeni sezonda 70'lerden ve 80'lerden birçok parça kullanacağız. Özellikle de boyundan bağlı bluzları... İdeal olan bu bluzlarla geniş paça pantolonları ve pileli midi etekleri tercih etmeniz. Kalem eteklerden ise uzak durun...

Boyundan bağlı bluzlara gardırobunuzda yer açın

2015 sonbahar-kış sezonunda trendler gösteriyor ki 70'lerden 80'lerden birçok parçalar kullanacağız. Hani eski Amerikan filmlerini izleyip beğendiğimiz o kadınların kalem etekleri, trençkotları, tüvit ceketleri, tayyörleri ve bunların içine giyilen boyundan bağlamalı bluzları geri döndü. Doğrusunu isterseniz ben bu yeni akımı çok feminen ve hatta seksi buluyorum. Yani size diyeceğim o ki kalem eteklerle giyilen boyundan bağlı bluzların sadece Thatcher dönemine ait kıyafetler olduğuna ilişkin yanlış kanılarınızdan kurtulun. Bu bluzlar artık sadece hanım hanımcık bir görünümün bir parçası değil; 2015 sonbahar/kış sezonundan bu yana bohem tarzda bir simge olarak yeniden hayat bulmuş durumdalar. Bu bluzlar sadece kalem eteklerle değil aynı zamanda sigaret pantolonlarla ve hatta tayyörlerinizle de çok rahatlıkla konbinlenebilir. Bu akım, Gucci podyumunda Alessandro Michele’in ortaya koyduğu romantizm ve sıra dışı fikirlerin öncülük ettiği bir hareket.

Haberin Devamı

Boyundan bağlı bluzlara gardırobunuzda yer açın

İncelikle kombinlenmiş bir gösteriş

Bloomsbury Group’u düşünün! Tüvit kumaşlar ve 2004-2005 civarına ait geleneksel mirasla birlikte kullandığı bu bluzlar ile kaygısız ve daha önceki meydan okuyan, sert ve yakası düğmeli parçalarına göre özgürleşmiş durumda. Yeni sezonun önerisi ise ince tüller ve danteller, yani incelik ve hafiflikle kombinlenmiş bir gösteriş. Bu bluzları ipekli kumaşlardan yukarıda da söylediğim gibi tüllerden ve dantellerden yapılmış haliyle kullanmak inanın sizi bu sezonun gözdelerinden yapacak.
Boyundan bağlı bluzların bu yeni yorumu, standart kotlarınıza bile bir hafiflik ve rahatlık getirecek; hatta aramızdaki ‘erkeksi’ kadınların tarzlarına bile bir miktar kadınsılık ekleyecek. Mesela jeanininizi giydiniz. Bunu topuklu bir botla kombinlediniz ve üstüne tercih ettiğiniz boyundan bağlı şifon ya da dantel bir bluzla çok rahatlıkla bir akşam yemeğine çıkabilir hatta bir akşamüstü davetine katılabilirsiniz.
İşte Gucci’nin vurguladığı nokta da zaten tam olarak bu. Ancak bunun için geniş paçalı pantolonları veya pileli midi etekleri tercih etmelisiniz. Çünkü asıl farkı bunlar yaratıyor. Daha önce sözünü ettiğimiz kalem eteklerden ise tamamen uzak durmalısınız. Çünkü bu etekler sezonun içindeki hafif esintili tarzın ortaya çıkmasına izin vermiyor.
Folklorik elbiseleri de es geçmeyin
Siz de ince bir eşarp ve boynunuzda yapacağınız bir düğümle kendi rahatlığınızı yakalayabilirsiniz. Chloe, Bottega Veneta, Paul Smith ve Haider Ackermann bunu nasıl yapacağınızı gösteriyor.
Eğer bluzlar tercih ettiğiniz parçalar değilse bunlar yerine sezonun folklorik sonbahar elbiselerini tercih edebilirsiniz. Bu elbiselerin boğaza kadar devam eden, dar dantel yakaları da son derece cezbedici.
Ayrıca diyelim ki siz boyundan bağlı bluz da sevmiyorsunuz. Yakası boynunuza dayanan bir elbiseyi de tercih etmiyorsunuz.
O zaman benim size önerim, istediğiniz açıklıkta yakalı bir gömlekle hatta tişörtle bile boynunuza bir fular kullanmanız sizi gayet havalı yapacaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR