Bir moda haftasının ardından

Haberin Devamı

Geçtiğimiz çarşamba günü başlayan Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul dün sona erdi. 38 Türk modacıya ev sahipliği yapan moda haftasından akılda kalan notlar...

Mercedes-Benz presents Maid in Love

Etkinliğin isim sponsoru Mercedes-Benz, her sezon bir tasarımcıyı destekleyerek defilesini “Mercedes-Benz presents” ismiyle sunuyor. Bu sezon da tasarımlarına hayran olduğumuz Hande Çokrak’ın renkli ve eğlenceli markası Maid in Love’ı destekleyen Mercedes-Benz, Çokrak’ın ilk defilesi olan “Mercedes-Benz presents Maid in Love”ı sundu. Her sezon bizi şaşırtan sunumlarının atmosferini defileye de taşıyan Hande Çokrak, Ceyda Balaban kreatif direktörlüğünde herkesin beğenisini toplayan, koleksiyonun 80’lerden ilham alan ruhunu her detayına yansıtan defileyle alkışlandı.

Ready to Fish by Ilja

Bu sezon MBFWI’de ilklere tanık olundu. İlk defa yabancı bir tasarımcı, koleksiyonunu MBFWI’de sergiledi. Amsterdam merkezli renkli ve yaratıcı Ready to Fish by Ilja, MBFWI’nin uluslararasılaşması adına umut veren bir gelişme.

Ekria ve White Posture koleksiyonu

Koleksiyonlarını heyecanla takip ettiğimiz genç Türk tasarımcılar Esra Karadeniz ve Pelin Dumlu’nun markaları Ekria ve White Posture, MBFWI için güçlerini birleştirdi ve ortak bir koleksiyonla moda haftasına katıldı. Ekria’nın futuristik takıları ile White Posture’ün beyaz gömlekleri, Metropolis temasında bir araya geldi.

Her sezon daha çok ses getiriyor

Öte yandan etkinlik bu sezon yabancı basında geniş yer buldu. Huffington Post’tan Vogue US’e etkinliği yerinde takip ederek uluslararası moda takipçileri ile İstanbul’dan haberleri paylaştı. 50 kişilik bir yabancı satın alma sorumlusu grubu etkinliği takip etti. Ayrıca bu sezon ilk defa gerçekleştirilen Core Showroom projesiyle, Türk tasarımcıların koleksiyonları, satın alma sorumlularına sunuldu.

Niyazi Erdoğan’dan şehirli erkeğe övgü

Her sezon olduğu gibi bu sezon da defilesini tamamen Türk modellerden oluşan bir kadroyla sundu. Niyazi Erdoğan, ilhamını şehirde yaşayan ve gündelik yaşamın getirdiklerine kayıtsız kalmayan Türk erkeği profilinde buldu. Son zamanlarda herkesin dilinde olan NIYO sırt çantaları da defilenin en çok konuşulan parçaları arasında yer aldı. Koleksiyonda yer alan kırlangıç deseni, Niyazi Erdoğan’ın kendi kırlangıç dövmelerini de tasarlayan dövme sanatçısı Tolga Uçağı imzasını taşıyor. Koleksiyonu iş yaşamından günlük giyime, spor saatlerinden plaj keyfine dört ayrı ortama yönelik dört farklı grubu içeriyor. Takım elbiselerden mayoya, tulumdan monta kadar sezonun gerektireceği koleksiyonda aksesuar olarak fularlar öne çıkıyor.

MBFWI’nin tek şapka tasarımcısı

Her koleksiyonuyla büyük ilgi uyandıran, MBFWI’nin tek şapka tasarımcısı Merve Bayındır, “2015 ‘de Osmanlı” adını verdiği İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonunun ilhamını Osmanlı figür ve kıyafetlerinden alıyor. Osmanlı dönemindeki çeşitli kıyafetlerde bulunan ince detaylar ve motiflerle yola çıkan tasarımcı , Osmanlı’yı kendince yorumluyor. Koleksiyonunu “ günümüzde bir şekilde çok gündemde olmayı başaran Osmanlı’nın gelecekteki var oluşunun hikayesi” olarak tanımlayan Merve Bayındır, koleksiyonda kırmızı, yeşil, bej, altın ve mavi renkleri ön plana çıkarırken, sinamay, silk abaca, jinsin, fiber-optik, pleksi gibi farklı malzemeleri yaratıcı bir biçimde kullanılıyor.

Kadının iç dünyasına yolculuk

Tasarımcı Serra Kefeli’nin duygusal bir aşk hikayesinden ilham alarak hazırladığı koleksiyon, bir ilişkide yaşanabilecek tüm hisleri yansıtıyor. Kith & Kin, İlkbahar/Yaz 2015 sezonunda çiçek desenleri ve geometrik şekillerden oluşan baskılarla kadının ruh dünyasını yaratıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR