Artık küçük mekan eğlencesi seviyoruz

Geçen yıl açıldığından beri ilgi gören Pop'un sahipleri Tolga Sezgin ve Can Soylu, bu defa da Nişantaşı'nda Pop Coctail adlı bir bar açmaya hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

Tolga inanılmaz bir çevren var. Nasıl oluştu bu Tolga sevenler derneği, bahseder misin?
Tolga Sezgin: Güleryüzlü ve pozitif bir yapım olması ile oluştu sanırım. 17 yıldır İstanbul’un en iyi yerlerini işlettim ve çalışıyorum. Zaman içerisinde insanlarla olan tanışıklığım, karşıdaki insana verdiğim güven duygusu dostluğa dönüşüyor. Anlayacağın kocaman bir ailem var benim, beni seven İstanbul’da.

Daha önce de mekan işletmiştin değil mi ?

Tolga: Evet daha önce İstanbul gece hayatına damgasını vurmuş yerler işlettim ve şu anda mekan sahibi olmamın, işlettiğim yerlerde öğrendiğim ve tanıdığım hocalarımın çok büyük etkisi var.

Pop’un bu kadar tutmasında senin kişisel olarak sevilmenin dışında mekanın da sihirli bir etkisi var mı?

Tolga: Tabii ki de etkisi var. Öncelikle ortağım Can Soylu’nun, vizyonu ve ortak aldığımız kararlara kadar etkili çok şey var. Ben yapı olarak tek başına karar alan biri değilim o noktada. Can devreye giriyor ve yol almamız daha hızlı oluyor. Sonrasında ilk açtığımız Pop’un NuPera’nın içerisinde olması de etkin oldu. Anlayacağın bu işte ne kadar çevren olursa olsun her şey birbirine çok entegre; mekan, dekor, müzik, ışık... Önce benim gitmekten keyif aldığım bir yer olması gerek ki sonrasında arkadaşlarım ve müşteri gelsin. Pop’un bu kadar sevilmesinin nedeni öncelikle ben ve Can; arkasından müzik; mekanın küçük ve samimi bir şekilde dekore edilmiş olması.

Ben Can’ı da Lastik Pabuç'tan tanıyorum. Can senin bu sektöre girişin nasıl oldu; aranızda müthiş bir dinamik var. Gerçekten öyle mi?

Can Soylu: Tolga’yla neredeyse 10 yıllık dostluğumuz var ve aslında ilk tanışıklığımızdan beri beraber bir iş yapma hayalimiz hep oldu. Seneler içerisinde 2-3 defa niyetlenmiş olsak da diğer işlerimizin yoğunluğu hep bir şey yapmamıza engel oldu. Geçen sene Pop’u açtığımızda ikimiz de zaman ve enerji olarak ilk defa gerçekten müsaittik. Gerçekten beraber eğlenelim diye açtığımız mekan, 1 yılda boyut değiştirdi ve bir işe dönüştü. Bu kış iki dükkanımız olacak ve bir de yolda proje var.

Kolay tipler değiliz, birbirimizin eksiklerini kapatıyoruz

Nasıl bir görev dağılımı yaptınız; yani Can neyle ilgileniyor, sen neyle ilgileniyorsun?
Tolga: Aslında herşeyle birlikte ilgilenip karar veriyoruz ama Can hesap kitap, kontrat ve sözleşme vs. de inanılmaz. O yüzden o işler biraz daha onda.

Can: Aramızda müthiş dinamik olduğu kesin, birbirimizin eksiklerini iyi kapatıyoruz ve birbirimizi iyi tolere edebiliyoruz. Bence ikimiz de pek kolay tipler değiliz ama birbirimize karşı kolaylaşıyoruz bir şekilde.

İstanbullu nasıl eğleniyor ?

Tolga: İstanbul hafta içi küçük mekanları tercih ediyor. Yemek sonrası bir şeyler içip eve erken dönüyor. Çünkü diğer gün iş ve korkunç bir trafik var. Aslında dünya böyle eğleniyor artık. New York’ta dünyanın en büyük gece klüpleri kapanıp yerini küçük local mahalle barlarına ve restorantlara bırakmak zorunda kaldı. Sonraki gün şehrin insanlar üzerinde yarattığı stresten dolayı, haftasonu herkesin tarzına göre mekanlar zaten doluyor.

Nasıl bir müşteri kitlen var?

Tolga: Bizim kitlemiz daha çok arkadaşlarımız ve onların arkadaşları şeklinde. Sonrasında eşten dostan ve basından bilen insanlar, çok rahatsız olduğumuz kimse olmuyor çok şükür. Olsa da mekanın kendisi ve diger müşteriler zaten tepki veriyor ve karşıdaki rahatsız olup zaten onun tarzı bir mekan olmadığını anlıyor ve bir daha gelmiyor.

Hiç bir yer İstanbul gibi değil

Gece eğlencesindeki kitle değişti mi? Herkes bu durumdan oldukça şikayetçi. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Tolga: Bütün metropollerde aynı problem vardır zaten. Her yıl değişir mekanlar, mekan sahibi ve işletmecinin çekirdek kadrosu ile hayatını devam ettirir.

İstanbul Pop’dan sonra Bodrum’daki Pop Maki'yi hayata geçirdiniz. Siz memnun kaldınız mı?
Can: Çok şükür güzel ve çok başarılı bir sezon geçirdik, ama tabii ki İstanbul gibi olmuyor hiç bir yer.

Bodrum’da gece hayatı nasıl sizce?

Can: Bodrum’un içerisinde yani merkezde daha güzel bence. Ege'ye Akdeniz'e yani organik yapıya daha uygun eğleniyor herkes. Diğer taraflarlarda bir beach'in üzerinde dans ediyor ve sonra yandaki mekana geçiyor. Ardından köyün sonuna geliyorsun, sonra da 'bu kadar mı' deniliyor.

Yeni proje var galiba değil mi? Adı ne olacak; konsept ne, neler içeceğiz, nasıl bir atmosfer bizi bekliyor. Biraz bahseder misiniz?

Tolga: Evet Pop Coctail Bar geliyor. Nişantaşı Abdi İpekçi'de. Aslında İstanbul’un ilk barlarından birisi olan yere eski Cafe’in in yerine. Bar haftanın altı günü 16:00 ve 01:00 arası hizmet verecek. Harika kokteyllerin hazırlandığı ice tea ve tonikin bile ev yapımı olarak yapıldığı; güzel müzik çalan cool bir mahalle barı işte.

DİĞER YENİ YAZILAR