80’ler etkisi

Büyük omuzlar, vatkalar, fırfırlar, karpuz kollar, büyük mücevherler kısacası her şeyin büyüğü ve abartısı.Moda dünyasına çok büyük etkisi olan 80’ler, bu sezonun koleksiyonlarında yeniden karşımıza çıktı.

80’ler etkisiGörünen o ki 80’ler trendleri modern yorumlarla günümüz modasına hakim olmaya başladı. Eğer bu dönemin nüanslarına aşina değilseniz hatırlamanıza emin olduğum göze çarpan stilleri şöyle sayabilirim büyük omuzlar, beyaz kotlar, fırfırlar, vatkalar, karpuz kollar, büyük mücevherler kısacası her şeyin büyüğü ve abartısı.. 80’ler modasının anlamı kesinlikle güçlü bir imaj verecek şekilde giyinmek ve tabi ki Punk’lardı.

Moda dünyasında çok önemli etkisi olan 80lerin, stilleriyle hala bugünün modasını etkileyen ünlü isimleri arasında en önemlileri Madonna, Tina Turner ve Cher diyebiliriz. işte hem podyuma hem sokaklara geri dönüş yapan 80 trendlerinin bazıları

Velur

En çok Juicy Couture markası ile ilişkilendirilen kadife, 80’li dönemlerde daha çok kazak ve eşofman takımlarla her yerimizi sarmıştı. Kadifemsi, esnek kumaş velur Juicy Couture’un Şubat ayında Londra Moda Haftası’nda koleksiyonunu podyuma sunmasıyla önemli bir geri dönüş yapacağının sinyallerini vermiş oldu.

Haberin Devamı

Patchwork denim

Patchwork denim modası 70’lerde başlamış 80’ler boyunca trend olmaya devam etti. Bu trendin geri dönüşünün dikkat çekici örneği 2017’de Stockholm Moda Haftası’nda Valerie’nin koleksiyonu oldu.

Lame

1980’lerde balo modasını düşündüğümüzde aklımıza gelen ilk şey kuşkusuz parlak lame elbiseler olacaktır.

Düşük omuz

Bu omuz tarzı bugün o kadar hit ki her giyim mağazasında ister bluz ister elbise bu tarzı bulabiliriz, ancak eskiden 80’lerin Flashdance, Heathers, Pretty in Pink ve Ghostbusters gibi klasiklerinde yaygındı. Whitney Houston ve Madonna da bu dönemde stilin hayranıydı. Bu sezon ise en güzel örneklerinden biri Eylül 2017’de Zimmermann’ın sunduğu koleksiyonun parçası olan asimetrik düşük omuz çiçek desenli bluz ve eteği.

Yüksek bel jeans

Biz günümüzde onları “anne kotu” olarak tanıyoruz, yüksel bel, bolca kotlar sokaklarda da görebilceğimiz gibi bir süredir trend patlaması yaşıyor. Kısacası hoşçakal, sıska, düşük kot pantolon!

Haberin Devamı

Saç bandı

Saç bantları (özellikle krepe saçlar ile giyildiğinde) 80’lerin vazgeçilmez bir parçasıydı. Steven Tyler ve Madonna gibi startarlar bu trendle özdeşleşen bazı ünlülerden. Dönemin trend ikonu Hailey Baldwin, Milano’daki Eylül 2017’deki AMF Gala’da bu trendi modernize ederek düz saçlarla kullandı.

Takılarda aşırılık

Kristal görünümlü yapay elmas büyük küpeler, özellikle de klipsli, kolyeler ve bilezikler aşırı görünüşleri yüzünden 80’lerde çok popülerdi, bu aksesuarlar cesur renkli göz farıyla ve kalın permalarla mükemmel bir uyum sağladılar. Tom Ford’un Şubat’ta sunduğu podyum şovunda Kaia Gerber’de görülen aşırı gümüş takılarla 80’ler dönemine ayna tuttu.

Fırfırlar

80’lerdeki bir trend olması gerçeği, o zamanların balo modasını bir kez daha düşündüğümüzde hiç şaşırtıcı değil. Günümüzde, Tory Burch’un Şubat’taki koleksiyonunda bu stil maxi elbiselerde görüldüğü gibi daha rafine ve modern bir şekilde yorumladı.

Haberin Devamı

Asit yıkama denim

80’lerin en cool stillerinden biri de rock’n roll kültürünü yansıtan asit yıkama denim parçalar. Günümüzde bu trendi Ralph Lauren podyumunda görebiliriz. ağartılmış bir kot ceket ve ceketle eşleşen bir kot pantolon.

Hayvan baskı

On yıl boyunca tüm desenler vahşi, gürültülü baskılardı, dolayısıyla leoparların, çitaların ve zebraların lekeleri ve çizgileri her yerdeydi. Hayvan baskıları Tom Ford ve

Max Mara gibi çeşitli Sonbahar /Kış 2018 koleksiyonlarında ciddi bir geri dönüş yaptı.

Vatkalar

Vatkalar belki de 80’lerle en çok eşanlamlı moda trendidir ve tasarımcılar son zamanlarda bu trendi daha modern hale getirerek geniş omuz siluetini geri getirdiler. Ekstra dolgu, omuzlarınızı abartır ama Mart ayında Louis Vuitton koleksiyonundaki blazerlerde görüldüğü gibi, hala şık görünebilir.

File

80’lerin eğlenceli gecelerinde insanları file bluzların altına sütyen ve tişört giydiklerini hatırlarsınız. Özellikle Madonna o dönem bu trendin öncülerindendi. işte bu stil günümüzde özellikle sokak ve festival modası kıyafetlerini fazlasıyla etkilemeye başladı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR