Zamansız klasik puantiye

1950’li yılların en sevilen modellerinden olan puantiye elbiseler, yeniden vitrinlerde yerini aldı.

Marc Jacobs puantiye için şunları söylemiş: “puantiye için asla yanlış bir zaman yoktur.” Bu açıklamaya kesinlikle katılıyorum. Puantiye stili birçok farklı kombinde her zaman görmekten zevk aldığımız zamansız bir klasik. Muhtemelen puantiyeler, bizi 50’ler zarafetine, Audrey Hepburn veya Marilyn Monroe gibi kıvrımlı pin-up’lara ve unutulmaz stil ikonlarına götürüyor. Ya da onların oynak, çocuksu havasını seviyoruz.
Siyah-beyaz vintage etkisi
İlkbahar Yaz 2018 modasına damgasını vuran puantiyeyi birçok ünlü modacı koleksiyonlarında kullandı. Dior’un Parisli görünümleri veya Dolce&Gabbana’nın motif üzerinde kullanılan puantiyeleri. Maxi puantiyeler (Junya Watanabe veya (Carolina Herrera) veya mikro puantiyeler (Balenciaga). Valentino’nun Renkli puantiyeleri veya Jason Wu ve Blumarine ‘nin kontrast kumaşlarla ve desenlerle karışan puanları. ‘Mix ve match’ hala orta sahneyi çekerken, siyah beyaz puantiyeler sahneyi resmen ele geçirerek güçlü bir vintage etkisi yaratıyor.
Korkmadan deneyin
Güneşin bol bol yüzünü gösterdiği günler yaşıyoruz. İnsanlar üzerinde olumlu etki bırakan bu durum kombinlere de sıçradı ve güneşin enerjisine yakışır bir şekilde puantiye trendi tekrar karşımıza çıktı. Puantiyeyi yetişkin parçalarınıza çocuksu bir twist eklemek için kullanmanızı, boyut, renk ve doku denemekten korkmamanızı öneririz.
Çizgililerle kombinleyin
Puantiyeli parçaları kullanmak sanıldığından çok daha kolay, biraz cesur olmak yeterli. İsterseniz iri puantiyelerle küçük puantiyeli desenleri birlikte kullanabilirsiniz. Çizgili desenlerle kombinlendiğinde puantiye kesinlikle havalı duruyor, denemekten çekinmeyin. Klasik siyah beyaz puantiyeyi yine puantiyeli parçalarla kullanabilirsiniz. Ya da üzerine canlı bir hardal, limon rengi bir ceketle kombinleyebilirsiniz.
Tül kumaşlarda var
Puantiyeli parçaları daha çok sezonun bir diğer modası olan tül kumaşların üzerinde göreceğiz. Gösterişli havasıyla tüm renklere meydan okuyan puantiye deseni farklı bir bakış açısıyla bakarak farklı desenlerle kombinleyebilirsiniz. Ama elden sadeliği bırakmayanlar için, düz ve nötr renklerle puantiye desen kombinasyonları öneriyorum. Daha minimalist, daha sofistik bir stile de kimse ses etmez herhalde...
Botlar ve mikro çantalar
Puantiyeli bir elbise giyecekseniz bu tasarımı botlarla kombinleyebilirsiniz. Bu kombine eşlik edecek çantalar mikro boy olursa moda ve şıklık adına doğru bir adım atmış olursunuz. Puantiye desenli aksesuarlar size farklı bir hava katabilir. Eğer puantiyeli ayakkabı giyecekseniz, kıyafetlerinizin tek renk olmasına özen gösterin. Bu sayede ayakkabılarınız ön plana çıkabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR