Elbisede 9 trend

Fonksiyonel, tek parça olduğu için kombin sıkıntısı olmayan elbiseler yazın vazgeçilmez parçaları. Gardırobunuzda olması gereken dokuz elbise trendini sizler için derledik.

Güneş sarısı

Güneşi dolabınıza, sizinle sokağa ve etkinliklere taşıyan güneş sıcaklığındaki sarılar sezonun en gözde renklerinden bir tanesi. Sarı düz renkle kullanıldığı gibi sarı beyaz puan olarak ya da sarı beyaz çizgi olarak da kullanıldı. Finery Augusta, John Lewis ve Rhode Resort gibi markalar bu rengin hakkını çoktan verdiler. Sarı elbisenizi açık taba sandaletlerinizle ya da beyaz sneakerlarınızla rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

Leopar firarda

Hayvan desenleri her yazın olmazda olmazı ama bu yılın favorisi leopar. Leopar deseni baskılı elbiseler özellikle Saint Laurent, Dries Van Noten gibi markalarda ipek üzerine harika sonuçlar vermiş durumda. Leapor elbisenizi taba, siyah ya da nüde sandaletlerle kombinleyebilirsiniz.

Elbisede 9 trend

Yeni nötralizm

Beyaz, fildişi, açık kahve tonları... Özellikle yaza ve bronz tene en çok yakışan nötr renkler Jacquemus ve Alice McCall gibi markların elinde iyi bir işçilikle nasıl bu trend takip edilir gösteriyor. Bu doğal renkleri çok beğeniyorum hem yaza çok yakışıyor hem de çok kaliteli duruyor.

Haberin Devamı

Canlı çiçekler

Çiçek deseni ünlenir de elbiseler bundan nasibini almaz sandıysanız yanıldınız. Elbiseler de bildiğininiz çiçek tarlası gibi Proenza Schouler, Simone Rocha gibi isimler bu trendin liderleri olma yolunda ilerliyor. İster maksi isterseniz mini olsun çiçekler yaza çok yakışıyor. Rengarenk çiçekli bir elbise mutlaka edinin, ister sandaletlerinizle ister sneakerlarınızla kombinleyin etrafta cıvıl cıvıl dolaşın.

Baskı zamanı

Dijital baskılı elbiseler sezonu ve yılı en iyi özetleyenler arasında. Zara ve Prada bu konuya iyice eğildi ve ister ucuz isterseniz lüks olsun her koleksiyona dijital printler girdi. Digital baskılar birer sanat eseri gibi elbiseler ayrı bir hava veriyor doğrusu.

Şah mat

Loewe ve Sacai gibi markalar kışla özdeşleşen ekoseleri yaza taşıdı. Ekose elbiseleri herkese yakıştırmıyorum doğrusu, kısa boyda ya da toplu vücutlarda pek iyi durmuyor, sizi olduğunuzdan kısa veya kalın gösteriyor.

Haberin Devamı

Pamuk ve poplin

Yazın terletmeyen ve tiril tiril kumaşlar moda. Özellikle pamuklu ve poplin kumaştan elbiseler Maje ve Ganni gibi usta ellerde lüksü de anımsatır oldu. Polyester yerine pamuk kumaş kullanmak zaten hem daha doğal bir hava veriyor hem de ucuz görünümü ortadan kaldırıyor.

Yaz siyahı

Siyah her dönem gözde. Sıcak havada bile. Rejina Pyo, Isabel Marant gibi isimler ipekli kumaşlarla siyahı yaza uygun hale getirdi bile. Siyah her mevsimin her dönemin olmazsa olmazı bence de.

Çizgi alarmı

İki yıldır ilkbahar ve yaza damgasını vuran çizgiler bu yaz da hayat kurtarıcı. Tibi, Norma Kamali gibi markalar bu işe yakından eğildi ve çizgileri yazın kullanabileceğiniz rahat elbiselere imza attılar.

DİĞER YENİ YAZILAR