Mezuniyet zamanı

Okullar kapanıyor, mezuniyet balosu ya da gecesi için kıyafet seçmek zorlu sınavları vermek kadar zor bir iş. Rahat, üzerinize oturan, dans etmeye elverişli bir elbise sizi gecenin yıldızı yapacaktır.

Mezuniyet balosu ya da gecesi için kıyafet seçmek hiç de kolay değildir. Özellikle de rahat, üzerinize oturan, dans etmeye elverişli, sezon trendlerini karşılayan bir elbise bulmak ise oldukça zor hale geliyor. 2018 ilkbahar yaz kreasyonlarından görünen kadarıyla Erdem, Alberta Ferretti ve Versace tasarımları etkileyen unsurlar.

Pastel tonlar

Sezonun olmazsa olmaz trendi pastel tonlar mezuniyet elbiselerinde de gözde. Yeşil, pembe, lila gibi elbiselerde miniden çok maksi boy tercih ediliyor.

Fırfırlar

Tek omuzda fırfırlar ve etekte fırfırlar yetmedi elbisenin her yerinde fırfırlar olmalı. Topshop gibi hazır giyim firmaları bu konuya odaklanırken Finery gibi kalburüstü markalar ise uçuşan kumaşlara fırfır eklemeyi uygun buldu.

Derin V

Düğünler kadar mezuniyette de derin v yakaların modası asla geçmiyor. Özellikle mini elbiselerde Self-Portrait gibi markalar derin v dekoltesine kafayı takanlardan.

Haberin Devamı

Kalın askılar

İster omuzları yarım isterse tam açıkta bıraksın kalın askılar çok revaçta. Hele ki uzun mezuniyet elbiselerin vazgeçilmezleri.

Canlı renkler

Pastel tonlar kadar revaçta olan bir başka renk skalası da canlı renkler. Özellikle fuşya birçok mezuniyet töreninin favorilerinden. Uterqüe bu işi çok iyi yansıtan markalardan bir tanesi.

Küçük pençeler

Cut out elbiseler liderliği bu sene de kimseye bırakmıyor. Özellikle form kumaşları ve bel, sırt, göbek dekolteleri gibi küçük detaylarla meraklı gözlere hitap eden cut outlar en çok beğenilen tarzlardan bir tanesi.

İki parça

Umarım iyi bir spor rutininiz vardır çünkü beli açık modeller en gözde olanlarından bir tanesi. Özellikle de atlet maxi etek, atlet pantolon ikilileri tercih nedeni.

Çiçekliler

Yurt dışındaki korsaj geleneği son iki yıldır olduğu gibi çiçek bahçesini andıran elbiselerle burada da kullanılabiliyor.

Hangi vücut tipleri ne seçmeli?
- Kum saati: Bu tip vücuda sahip olanlar deniz kızı görüntülü elbiseleri rahatlıkla giyebilir. Kolsuz elbiseleri tercin etmeliler. Kalp ya da v yakalı tasarımlar tam onlara göredir.
- Üçgen ya da armut: A kesim elbiseleri rahatlıkla taşırlar. Tül ya da ipek kumaştan, sıfır yaka ya da ince askılı elbiseler onlara göredir.
- Elma: A kesim balo elbisesi ya da gece elbisesini rahatlıkla taşırlar. Göğüs bölümüne yoğunlaşmalılar. Uzun elbiseler tam onlara göre. Özellikle yaka bölgesi işlemeli olan elbiselere yoğunlaşmalıdırlar.
- Ters üçgen: A kesim, prenses ya da balo elbiseleri onlara göre. Üst vücudunuz alt vücut bölgenizden daha geniş göründüğünden elbisenin altı volümlü olmalı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR