“Cennetlik Bedenler” yüksek modayı sanatla buluşturdu

Met Gala’nı bu yılki teması Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü idi. Yıldızlar kostümleriyle geceyi sıra dışı bir şova dönüştürdü.

Yılın en önemli moda etkinliği kabul edilen Met Gala, önceki akşam New York’ta düzenlendi. Bu yılki teması “HeavenlyBodies: Fashion and the Catholic Imagination” (Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü) olan etkinliğe katılan yıldızlar, çılgın kostümleriyle geceyi sıra dışı bir şova dönüştürdü. Serginin ihtişamı ve kırmızı halı birleşince ortaya unutulmaz bir iş çıktı.

“Cennetlik Bedenler” yüksek modayı sanatla buluşturdu

Kırmızı halıda gövde gösterisi

Met Gala, 7 Mayıs akşamı New York’ta düzenlenen etkinlikle yapıldı. Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen, Amerikan Vogue dergisi şef editörü Anna Wintour tarafından yönetilen etkinliği bu yıl Donatella Versace, Amal Clooney ve Rihanna birlikte sundu.

Sanat, sinema ve şov dünyasının yıldızlarını buluşturan etkinliğe katılanlar arasında Madonna, Selena Gomez, Amber Heard, George Clooney, Bella Hadid, Kendall Jenner, Kylie Jenner, Hailey Baldwin, Kim Kardashian, Uma Thurman, Amanda Seyfried ve Olivia Munnda vardı. Ünlü isimler serginin konsepti ile aynı olan kırmızı halıda gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Özellikle Rihanna’nın Papa kostümünü anımsatan Maison Margielaby John Galliano imzalı kıyafetiyle ilgili sosyal medyaya yorum yağdı. Hemen her kıyafette kırmızı, fuşya ile altın rengi ön plana çıkarken kıyafetleri hare, taç ve devasa kanatlar gibi abartılı aksesuvarlar tamamladı. Özellikle işlemeli kumaşlara dikkat çekilen gecede Donatella Versace’nin varlığı bir çok ünlü ismin de Versace markası ile törene katılmasında etkili oldu. İnci ve kristaller işlemelerde başı çekerken özellikle Young Pope dizisinde yer alan kostüm tasarımlarını andıran, Vatikan merkezli tasarım fikirleri Katolik temalı gecede yıldızlaştı. Bir çok ünlü de geceye daha sade kıyafetlerle gelmeyi tercih etti. Özellikle taç ve harelerin yer aldığı aksesuarlar arasında büyük haçlar da dikkat çekti.

Dini objeler moda ile buluştu

Geleneksel gala ile açılan sergi, müzenin ana binası dışında ilk defa şehrin kuzeyinde bulunan eski manastır Cloisters’a kadar yayılan alanda 150 kıyafetin sunumu ise büyük dikkat çekti. Çeşitli tasarımcıların aynı konseptli kıyafetlerinin yanı sıra Vatikan Müzesi’nden ilk defa çıkacak papa cübbelerinin de yer aldığı sergi dini objeler ve moda arasındaki bağlantıyı da göstermeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

8 Ekim’e kadar devam edecek sergide, çağdaş aksesuarlar kadar, Vatikan’dan gelecek elli obje arasında Sistine Kilisesi’ne ait nesneler dikkat edilmeye değer. Farklı bakış açıları, konular arasındaki tahammül ve ortak yönleri vurgulayan sergi, bu konuların birbirlerine etkilerini de gözler önüne seriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR