Baharda denizci etkisi

Çizgili modası ve özellikle çizgili üstler altın çağını yaşıyor. Beyaz, lacivert denizci modellerinin yanında renkli çizgili üstler de moda olacak.

Çizgili üstler
Modaevlerinin asla vazgeçemediği bahar ve yaz aylarına damgasını vuran çizgili üstler bu yıl da hâkimiyetini sürdürecek. Sadece beyaz ve lacivert olan denizci modelleri değil renkli çizgili üstler de moda olacak.
Şeker renkleri
Çizgilerde özellikle pastel renkler öne çıkıyor. Sadece yatay değil özellikle de dikey tasarımlar önde. . Son Jung Won, Jason Wu ve Monse gibi tasarımcılar gece kıyafetinden cut out elbiselere kadar tercih etti. Pembenin her rengi ise sezonda kabul görüyor.
Ekose ve tartan
Çizgiler sadece yatay ya da dikey değil iç içe de kullanılıyor. Özellikle ekose ve tartan modası sonbahardan bu yana ensemizde. Balenciaga’dan Sonia Rykiel’e bir çok modacı bu yolu tercih etti. Özellikle Marni kendi ekose baskılarını yartatı. Victoria Beckham bile düz kumaşlardan sıkılıp ekoselere koleksiyonunda yer verdi.
Asimetrik stil
Çizgiler sadece baştan ayağa değil aynı zamanda baskılı üstler ve asimetrik tişört ve gömleklerde kullanılıyor. Zara, Mango gibi hazır giyim firmaları bolca koleksiyonlarına ekledi.
Gökkuşağı baskıları
Çizgililerde özellikle gökkuşağı trendi başı çekiyor. Çizgiler asimetrik de olsa Peter Pilotto, Dolce&Gabbana, House of Holland gibi markalar özellikle eşitliğe dikkat çeken bu çizgiyi sokağa taşıyor.
Sıradışı olmalı
Çizgiler demişken belki de yaza en fazla damgasını vuracak akım rengarenklik. Birbiriyle uyumsuz gibi duran çizgilerin bir arada kullanıldığı kumaşlardan hazırlanan üst, pantolon ve elbiseler her yerde karşımıza çıkacak.
Sloganlara zemin
Sloganlı tişört fenomeni devam ediyor. Çizgiler de takm burada devreye giriyor. Özellikle Dior çizgili üstler üzerine baskının en büyük öncüsü. Kombinde ise düz renk pantolon ve eteklere özellikle yer vermiş durumda.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR