Parlak ve ışıltılı bir bahar

Sonbahar kış 2018 kreasyonlarında ortaya çıkan trendler modaseverleri kendine aşık ediyor. Parlak giysiler ve 90’lara ışınlayan eşarp desenleri herkesi etkisi altına alacak.

Parlak ve ışıltılı bir bahar

Deniz anası gibi saçaklı

Deniz anası formu etkileyici olamasa da duyargaçları bir çok tasarımcıya ilham verdi. Christopher Kane, Richard Malone ve Ports 1961 gibi bir çok marka bu sezon kreasyonlarının en önemli unsurlarından biri olarak püskülleri seçti. Özellimle Valentino için Phillip Treacy’nin tasarladığı şapkalar çok beğenildi. Gucci ve Prada özellikle deniz analarından esinlendiği transparanlık içeren kıyafetleri özenli hazırlamıştı. Yere kadar gelen püsküller bu yıl güzelliği perçinlemek için kullanılan bir unsur.

Parlaklık modası

Fendi’den Christopher Kane’e kadar sezonun en çok aranılan trendlerinden biri parlaklık modası. ne alırsanız alın üzerinde parlak bir kat olmalı. Özellikle vinlex, pvc, latex ya da deri farketmez Simone Rocha, Gucci, Mary Katrantzou olsun bir çok marka bu trendin gerisinde kalmak istemedi.

Haberin Devamı

Eşarp desenleri

İster kraliçe stili isterseniz patchwork olsun eşarp desenleri bu yıl podyumlara indi. Steinmetz, Vetements ya da Balenciaga olsun ünlü markalar 90’lar esintili eşarpları kullanmaktan çekinmedi.

Ayakkabı trendleri

Önümüzdeki günlerde tek öne çıkan trend çirkin spor ayakkabılar olacak sanıyorsnız oldukça yanılıyorsunuz. PVC detaylı, küçük topuklar, botlar, pastel renklerde ayakkabılar vehatta kovboy botları karşınıza çıkacak.

Küçük topuklar

Topuklar küçülüyor ama trend değişmiyor. Özellikle çorap şeklindeki ayakkabılarda minik topuklar oldukça moda. 80’leri hatırlatan bantlı ayakkabılar da döndü. Minik topuklu ve bilekten tutan bu ayakkabılar her ayakta olacak.

Çirkin spor ayakkabılar

Balenciaga’dan Valentino’ya kadar bir çok marka çirkin görünümlü spor ayakkabılar tasarladı. Birkaç sezondur moda olan asker botları bu sezon da moda.

En az iki renk

Birçok marka tek renk çalışmaya ara verdi. Sanki evde iki farklı çift ayakkabınız varmış da teklerini kaybetmişsiniz gibi sağ ayağa başka, sol ayağa başka renk ama aynı model ayakkabı giymek bu sezonun en göze batan trendlerinden biri olmaya aday. Özellikle topuklu ayakkabılarda bağcıklar geri döndü.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR