Gucci’nin ‘büyük Orta Doğu projesi’

Milano Moda Haftası’nın merakla beklenen Gucci defilesi dekoru ve tasarımlarıyla izleyenleri sıra dışı bir yolculuğa çıkardı.

Moda’yı istesek de istemesek de takip ediyoruz. En ‘asla, ben kim moda kim’ diyen bile bilinçaltının etkisiyle seçimlerini bu yönde yapıyor. Tabii aslında Moda’ya dünya moda devleri olan markalar yön veriyor. Onların seçimlerini, bizim moda kurbanı dediğimiz kitle sorgusuz sualsiz kabul ediyor. Aslında, moda aldığınız, stil ise onlarla ne yaptığınızdır. Yani bir markanın o sezon ki parçalarını alır öyle bir harmanlarsınız ki ortaya müthiş bir sonuç çıkar ya da o kadar bilinçsizce vitrinde ya da dergilerde gördüğünüz gibi yaparsınız ki ortaya sadece ‘komiklik’ çıkar. Son günlerde en çok konuşulan iki moda olayını ve stilini hep beraber irdeleyelim.

Gucci’nin ‘büyük Orta Doğu projesi’

Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele, sosyal medya kullanıcıları tarafından türban kullanımıyla ve enteresan şovuyla tam anlamıyla topa tutuldu. Podyumun hastane şeklinde düzenlenmesi, gösterinin iki ameliyat masası çevresinde şekillenmesi, modellerin giydiği kostümler, bazı modellerin kendi kafasının maketini elin tutması büyük bir tartışma konusu oldu. Aktör Avan Jogia, beyaz bir modelin kafasında yer alan türbanı Twitter’da “siyahi bir model bulamadınız mı” diye eleştirdikten sonra. Sonrasında Sih topluluğu harekete geçti. Biz giyince nefret söylemlerine maruz kalıyoruz, Gucci giyince yaratıcılık oluyor açıklamasında bulundu. Bu yorumların dışında Gucci’nin hamlesinin ayrımcılığı ortadan kaldıracağını belirtenlerde oluyor.

Haberin Devamı

Benim şahsi fikrim ise Gucci’nin hazır bir tepki çekmişken bu gazla devam edip daha da konuşulacak ve olay yaratacak gösteriler yapacağı yönünde.

Drone’lar podyumda

Gucci’nin ‘büyük Orta Doğu projesi’

Geçen günlerin diğer bir konuşulan moda olayı da Milano Moda Haftası’na katılan Dolce&Gabbana’nın gösterisiydi. D&G izleyicileri unutulmaz bir açılış gösterisi ile büyüledi. Marka ünlü modeller yerine bir dizi drone kullandı. Ancak dronelar kıyafet yerine D&G’nın sonbahar kış koleksiyonunun kapitone çantalarını taşıyorlardı. Hiç kimsenin özellikle defileyi izlemeye gelenlerin bu sürprizden haberi yoktu. Dolayısıyla olay büyük bir şaşkınlık ve de beğeni yarattı. Etkinlik beklenenden bir saat kadar sonra başladı. Bunun sebebi ise izleyicilerin telefonlarındaki wi-fi özelliğinin droneların iniş yapmasını etkilemesiydi. İzleyiciler wi-filarını kapatmaları konusunda birkaç kere uyarıldılar. Güvenliğin sağlandığından yüzde 100 emin olduktan sonra dronelar podyumda süzülmeye başladı. Defileyi izlemeye gelen altı yüz kişiden bazıları heyecanlanıp çığlıklar bile attı. Podyumdan çıkıp başka yöne doğru uçan bir drone olması ya da yanlışlıkla seyircilerden birine zarar vermesi ihtimallerine karşı beyaz giyimli iki adet görevli durmadan podyum kenarında geziniyordu. Allahtan bir aksilik olmadan drone gösterisi başarı ile sona erdi. Dronelar podyumdan ayrılınca da D&G modelleri podyumda görünerek markanın insan modellerle işinin bitmediğini ve bundan sonraki defilelerde tabii ki ünlü mankenlerin gene kullanacağı bilgisini vermiş oldu.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR