Fantastik plastik ve eskimeyen klasik

Gelmeyen kış gözleri bahar trendlerine çevirdi. PVC yağmurluklar ve trençkotlar bahar gelmeden yeniden moda radarına girdi.

Pvc yağmurluklar sevildi

Kış gelmek bilmeyip yağmur sezonu kapanmayınca Türkiye’de de en çok sevilen moda trendlerinden biri plastik oldu. Pvc’den renkli vinil tasarımlara yağmurlukların her türü moda oldu. Aqua grubundan LeneNystrom’un Barbie Girl şarkısında daha önce de dediği gibi “life in plastic, it’sfantastic” yani plastikte hayat fantastik…

Islak havada kupkuru

2017 Sonbaharında CalvinKlein’ın plastik kaplı çizimleri dikkat çekmişti. Göz alıcı parlaklığının yanı sıra PVC ceketler ve yağmurluklar aynı zamanda pratikliğini sürdürüyor. Her türlü ıslak havada kuru tutan yağmurluklar kaban ve ceketlerin üstüne de tercih ediliyor. MiuMiu, Chanel ve daha bir çok marka bu yöntemi seçenler arasında.

Topshop, Uterqüe, Mango, Monki, AlexaChung gibi markalar özellikle vinil tasarımlara yoğunlaşmış durumda. Gündelik hayata çabuk uyum sağlayan, 90’ları anımsatan bu parçalar bu sezon modaseverlerin dolaplarında kendine yer bulmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Zamansız giysi: Trençkot

Klasikler arasına giren trençkot yine yükselişe geçti. Dünyaca ünlü birçok markanın koleksiyonlarında yer alan trençkot tek başına kullanılabildiği gibi kombinlerde de yine aranan parçalardan biri haline geldi.

Yakalara hareket geldi

Christian Dior, Koche, Valentino, Alexander McQueen, Loeve ve Maison Margiela gibi markalar koleksiyonlarına dekonstraktif ya da kumaşı elden geçirilmiş yeni tasarımlarıyla göz doldurmuştu. Yakaları olması gerekenden büyük, etek uçları volanlı ya da tüylü, göğüs bölgesi farklı kumaş ya da tasarım pullarla bezeli yeni sezon seçimleri resmen trendseverleri kendine çekiyor.

Parlak renkler zamanı

Trençkotla özdeşleşen krem ve camel renklerinin yanı sıra parlak renkler ile siyah ve haki de göze çarpıyor. Soğuk havalar için deri ve vinil trençkotlar dikkat çekerken, yaza doğru kumaş ve hafif malzemelerden oluşan versiyonlarıyla dikkat çekecek.

Patchwork gözde olacak

Patchwork özellikli trençkotlar sezonda öne çıkacak. Özellikle kahverengi kumaş ve kahverengi ekose birleşiminden oluşan bazi trençkotlar çok satıyor. Sezon rengi kırmızı da en çok aranılanlardan.

Haberin Devamı

Ayrıca kısa ve yelek modelindeki trençkotlar da bu sezonda sık sık karşınıza çıkacak olanlardan. Öyle ki 2019’da da bir çok işlemeli modelini bulmak mümkün olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR