Bu kış herkes çiçek açıyor

Renkli, neşeli ve enerjik bir hava veren çiçek baskılı elbise ve aksesuarları kombinlerken kumaşlara, elbise altına giyilecek çorapları dikkatli seçmek şart.

Bildiğiniz gibi çiçek baskılı yani emprime elbiseler, kıyafetler bir senedir çok moda. Tabi ki baharda çiçekli tasarımlar giymek gayet normal ama iş kışa ve düşen sıcaklıklara döndüğünde rahat dokular ve renkli tasarımları nasıl giyeceğimizi hala tam olarak bilmiyoruz. Bazı markalar desenli kumaşlardan karpuz kollu fırfırlı elbiseler yaptı ve bu elbiseleri kovboy botları ya da postallar, deri ceketlerle kombinledi. Çiçek desenleri ekoselerle kombinlendiği gibi başka bir çiçek deseniyle de kullanılabiliyor. Boğazlı ve yarım boğazlı bu elbiseleri metal aksesuarlı botlarla da kombinleyebilirsiniz.

Bu kış herkes çiçek açıyor

Nasıl seçmelisiniz?

- Elbisenin kumaşını ve kesimini iyi seçmelisiniz. Pamuklu, şifon ya da keten olan kumaşlar kışa pek de uygun değil. Kadife uzun elbiseler kış için en uygun olanları sayılıyor.

- Kışlık aksesuar ve çoraplarla çiçekli elbiseler daha iyi görünüyor.

Haberin Devamı

- Çiçekli bir elbisenin içine boğazlı kazak giymekten çekinmeyin.

- Uzun çiçekli bir elbise giydiyseniz salaş bir hırka kurtarıcınızdır.

Takılar çiçekli olsun

Bu senenin en büyük modasından bir tanesi çiçek figürlü küpe ya da kolyeler. Özellikle kemer ve el çantalarındaki çiçek detayları ile cep telefonu kaplarındaki desenler sizi ele geçirecek.

Çiçekli baskılı üstleri geometrik baskılarla ya da organik kumaşlarla bir araya getirin. Michael Kors ekoseli ceketlerle çiçekli gömlekleri bir araya getirip gündelik bir kullanılacak bir kombin sunmuştu bile.

Büyük baskılar ve nakışlar

Elinizi korkak alıştırmayın. Büyük çiçek desenli ya da nakışlı elbiseler ile benzer nakışta ayakkabı ve çantaları kombinlerken cesur olun. Emin olun bu cesaretiniz karşılığını bulacaktır.

Aynı rengin tonlarında giyinmek kolay sanıyorsanız bir de benzer tonlarda çiçek baskılı kıyafetleri bir arada deneyin. Brocade kumaşından kaban ve çiçekli benzer tonda bir kazak, hatta benzer tonda kadife bir etek aradığınız kombin olabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR