Paris’te volanlar ve danteller başroldeydi

New York, Londra, Milano’dan sonra son olarak Paris Moda Haftası da tamamlandı. Paris’te 2018 ilkbahar-yaz için danteller, volanlar, tüyler ve şeffaf parçalar vazgeçilmez olacak.

Celine

Ceo şık kadınlar Celine’in hedefindeydi. Markanın ilkbahar yaz kreasyonunun hedefinde çalışan kadınlar vardı. Özellikle markanın kahverengiden beje trenkçkot modelleri büyük beğeni topladı. Bilekten biraz yüksek botları ile geceden gündüze giyilebilir kıyafet seçenekleriyle Celine göz kamaştırdı.

Balenciaga

Demna Gvasalia’nın marka için tasarladığı son koleksiyonda Vetements için yaptığı tasarımları andırdı. Kat kat giyinmenin yani Türkçe karşılığı lahana bebek olmanın formülünü sunan Balenciaga kabarık etekleri, trikoları ve desenli kumaşları ile dikkat çekti.

Saint Laurent

Parizyen geçmişe sahip marka açık havada özellikle parlak, işlemeli, elbiseleriyle ve erkekler için yaptığı bomber ceketleriyle göze girdi.

Dries Van Noten

“Pozitif bir koleksiyon yapmaya özen gösterdim” diyen Dries Van Noten, modadan uzaklaşıp elbiselerle eğlenmeyi tercih etmişti. Uzman el işçiliği, desenler ve kahverengi renk paletiyle pastel renklerle birlikte oldukça eğlenceli bir koleksiyon sundu.

Haberin Devamı

Comme des Garcons

Rei Kawakubo’nun güncel sanat bakış açısı markaya da yansıdı. 16. yüzyıldan günümüze enstelasyon tadındaki defilede dijital baskılar, oyuncaklı aksesuarlar ve yere kadar trençkotlar dikkat çekti.

Sahte tüyler, dantel elbiseler ve dahası...

Givenchy
Claire Waight Keller’ın Givenchy ile yolculuğu kadın ve erkekler için dönüşen baştan çıkarma havasını taşıyordu.
80’lerin vatkaları ipek elbiselerde de yer aldı. Givenchy erkeği ise daha ince keskin çizgilere sahipti.
Stella McCartney
Geri dönüşümlü malzemelerden yapılan tasarımlarıyla Stella McCartney moda konusunda yine elinden geleni yaptığını gösterdi. Sahte tüyler, asit yıkama kot pantalonlar, tek omuzlu kokteyl elbiseleri ilkbahar-yaz 2018 kreasyonunun bel kemiğini oluşturdu.
Chloe
Natasha Rasmay_lewis’in marka için ilk hazırladığı koleksiyonda yeni bir siluet ortaya kondu. Marka, viktoryen elbiseler, fırfırlı kollar, yüksek yaka gömlekler, kadifelerle güç ve özgürlük vadetti.
Isabel Marant
Marant, ilk erkek giyim koleksiyonunu da bu defileyle sundu. Pantolonlar ve sörfçü trikoları, renkli ve parlak baskılar, naylon ceketler, metallik renkler Marant’ın tercihleri oldu. Tek omuzlu elbiseler ve karpuz kollu üstler de kadın koleksiyonunda yerini aldı.
Miu Miu
Sandaletleri çorapla giydiren Miu Miu dantel elbiselerin içine kat kat giyinmeyi uygun gördü. Pastel renkler, Retro ögeler ve çiçek desenleri markanın imzası oldu.
Off-White
Daha önce Kanye West ile işbirliği yapan Virgil Abloh marka için Prenses Diana’nın gardrobundan esinlendi. Keskin hatlı ceketler, pastel renkler, baskılar ve spor şortlar koleksiyonda yer aldı.
Louis Vuitton
Nicolas Ghesquiere koleksiyonunu Lovre Müzesinde sundu. 18. Yüzyıl Fransız aristokrasisinden esinlenen kreasyonda işlemeler ön plandaydı.
Balmain
Parlak deriler, fırfırlı keskin kesimli elbiseler, markanın vazgeçilmezi olan işlemeli mini elbiseler .

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR