Mayolar plajdan sokaklara taştı

Mayo modası, yeni stillerle birlikte bu sene bir basamak yukarı çıktı. Bikiniden çok mayo alanların amacı şehirde de bikini giymek. Çünkü yüksek bel kot ve şort üzerine giyilen mayolu şehir kombinleri favori...

Hiç mayo ve bikiniyi plaj dışında, şehrin sokaklarında giymeyi düşünmüş müydünüz? Elbette şehrin ortasında mayolu yürümekten bahsetmiyorum. Ama mayoyu etek veya pantolonların üzerine body gibi giyip, blazer ceketle kullanmak çok moda. Keza bikini üstlerini, özelikle halterci dediğimiz spor kesimli olanlarını yine dar veya kloş eteklerle kullanmak da öyle. Yani mayonun yalnızca denizde giyildiği algısı ters yüz oldu. Modanın her alanında olduğu gibi mayo koleksiyonlarında da gündelik tasarımları geceye taşıma fikri hakim. Plajlarda ‘happy hour’ kültürünün yaygınlaşmasıyla kadınların mayoya bakış açıları çok değişti.

Her türlü kombin için kilit parça

Doğru kalıplar ve şık malzemeler bir araya getirilerek hazırlanmış, dış giyim ürünleriyle kolayca kombinlenebilen mayolara sıklıkla artık rastlayabilirsiniz. Hemen her hazır giyim markasında bulunan alttan bağlamalı diye tabir edilen üstlerin yerini bu sezon mayolar ve mayokiniler aldı ve her türlü denim alt ile muhteşem bir uyum sağladı. Louis Vuitton Resort 2017’den Alexander Wang 2017 yaz kreasyonlarının olmazsa olmazı mayolarını keşfeden tatilciler bakın şehir hayatında bunları nasıl kullanıyor.

Haberin Devamı

Şık bikini üstleri

Sadece mayolar değil bikini üstleri de şehir hayatına entegre oldu. Gigi Hadid gibi tek omuzlu bir bikini üstünü şık bir bluz niyetine giyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Dantel veya raşel örme elbiseleri püskül ile birleştiren beachwear parçaları, hem gündüz hem de akşam çok şık görünmenizi sağlayacak.

Denim jeanler
Mayonuz var, derin sırt dekolteniz de. Yüksek belli bir denim pantolon havadar şehir stiline yardımcı olacaktır.
Denim etek
Mayo altına etek giyecekseniz tercihiniz genellikle kalem etek olsun çünkü mayolarla muhteşem bir ikili haline geliyorlar.
Midi etekler
Uzun eteklerle mayoları bir araya getirmek yaz gecelerini hareketlendiriyor. İpek kumaşlı sentetik görünümlü midi eteklerle birlikte mayolar vazgeçilmez bir hal alıyor.
Şortlar ve kimonolar
Mayonuzun üzerine bir şort geçirip sahilde dolaşmak yerine şimdi şort ve kimono ile şehirde dolaşmak in.
Baskılı uzun kimonolar, tek parça tulumlar ve transparan detaylara sahip olan pareo gruplarını da sokak stilinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR