Sonbahar bu renklerle geliyor

Bu yıl sonbaharda bütün tonlar daha parlak ve zengin. Bu yüzden moda dünyası hem canlı renklerden hoşlananları hem de minimal tonları sevenleri memnun edeceğe benziyor. Yeşil, koyu kırmızı, kobalt mavi bu mevsime damga vurmaya hazırlanıyor. İşte yeni sezon alışverişine çıkacaklara sonbahar renk trendleri...

Yazın göbeğinde ne sonbaharı demeyin, hazır giyim firmaları çoktan yeni sezona hazırlıklarını bitirdi ve vitrine çıkmaya hazırlar. Dolap temizliği yapacaklarla yeni sezon alışverişine çıkacakların sonbahar renk trendlerini bilmelerinde fayda var.
Grenadine (Nar Şurubu Rengi)
Kırmızı 2017 sonbaharının resmi rengi. Givenchy’den Tod’a hatta Fendi’ye kadar güçlü kırmızı tonları öne çıkıyor. Baştan ayağa kırmızı giyinmek kan akışınızı hızlandırsa da seksi bir stil rehberi bu sonbahar sizi bekliyor. Dinamik, cesur ve manifestosu olan bu renk...
Tawny Port (Bordo)
Bu rengi zenginleştirilmiş, derin ve yüksek bir bordo olarak tanımlayabiliriz. Prabal Gurung, Rodarte, Delpozo, Victoria Beckham gibi markalar bolca kullandı. Emma Stone da Londra’daki La La Land gösteriminde kırmızı halıda Tawny Port tonunda bir elbise tercih etmişti.
Ballet Slipper (Uçuk pembe)
Balerinlerin kullandığı pisi pisilerin tatlı pembe tonunu bilirsiniz. Ballet slipper rengi tam da o. Pembenin en tatlı hali ama biraz daha parlak. Rosie Assoulin, 3.1 Phillip Lim, Carolina Herrera, Tome gibi markalar özellikle kadife tasarımlarında bu tona aşık oldular.
Butterum (Tatlı kahve)
Aslında adını yağdan alıyor. Tostun üzerindeki tatlı kahverengiliğe de çalan bir renk butterum. Tory Burch’ün trikoları, Jonathan Simkhai’nin sahte kürkleri hep bu akımın peşinden gidenlere örnek.
Navy Peony (Lacivert şakayık)
Lacivert ama bildiklerinize benzemiyor. Çünkü bu yıl bütün tonlar daha parlak ve zengin. Tibi, 3.1 Phillip Lim, Jason Wu, Brandon Maxwell gibi markalar lavciertin bu destansı tonuna karşı koyamayan markalar oldular.
Neutral Gray (Nötr Gri)
Açık bir gri olduğunu söylersek yalan olmaz. Calvin Klein, Gabriela Hearst, Alexander Wang ve Victoria Beckham bu renkten vazgeçemedi. Özellikle de pantolon-ceket takımlarında.
Shaded Spruce (Ladin gölgesi)
Bu renk birçok ağaçla özdeleşebilir. tonu görünce Ladin ağacının gölgesi olabileceğine kanaat getirdim. Yeşilin de bir yansıması olan bu ton Prabal Gurung, Brandon Maxwell ve Tibi’nin vazgeçilmezlerinden oldu. Yeşil sevenleri bu yıl yeni bir macera bekliyor.
Golden Lime (Misket limonu)
Birebir çeviri ismi tam karşılığını vermiyor onun yerine tonu kendiniz görmelisiniz. Yağ yeşilini andırıyor. Grammy’lerde Adele Givenchy marka elbisesinde bu tonu tercih etmişti mesela. Bir çok yeşilden ayırt ederken sıkıntı çekebilirsiniz ama sezonun bir başka yeşili de bu golden lime.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR