Sonbaharın gözde 15 trendi

Sonbaharda gümüş ve turkuaz renkler öne çıkarken, deri ceketler, tüylü tasarımlar, gösterişli kürkler ve kot kumaşlar altın çağını yaşayacak. Trikolar, puantiyeler ve galaktik baskılar da öne çıkanlardan...

Trikolar

Yeni sezonda birbirinden güzel triko elbiseler ve kazaklar tüm markaların koleksiyonunda olacak. İster kalın kazak isterse ince triko olsun oversize, rahatlık vadeden tasarımlar öne çıkıyor. Sonia Rykiel, Loewe ve Joseph özellikle açık tonlarda rahat kazak ve trikolarıyla göz doldurdular

Gümüş

Birkaç yıldır göze çarpan gümüş ceketlerden atkılara, ayakkabıdan gece kıyafetlerine kadar sonbahar-kış sezonunun en favori rengi. Chanel, Comme des Garçons, gibi markalarda ise her üründe gümüş seçeneği var desek yanlış olmaz.

Devekuşu modeli

Hafif tüyler sonbahar-kış sezonunun vazgeçilmezi. Kaban ve ceketlerde çok görüldüğü gibi manşet ve etek uçlarında da bu lüks görünüm sağlayan tüyleri görmek mümkün. Balenciaga ve Alexander McQueen defilelerinde tüyleri baş tacı ediyor.

Denim

Kot kumaşı altın çağını yaşıyor. Birkaç sezondur kot kumaşını üst üste kullanıyorduk ama artık lüks görünümüyle tek tonda kot kumaşından kombinleri sık göreceğiz. Dior, Calvin Klein ve Stella McCartney bunu sıkça yaptı.

Haberin Devamı

Siyah ve mavi

Siyah ve mavi önümüzdeki sezonun en iddialı ikilisi olacak. Giorgio Armani, Saint Laurent ve Versace gibi markalar iddialı kombinleriyle siyah ve maviyi yeni bir çift olarak ilan ettiler.

Puantiye
Asla ama asla modası geçmeyecek gibi duruyor puantiyenin. Çünkü siyah beyaz renk kombinasyonlu puantiyeli tasarımları bütün kreasyonlarda görme fırsatımız olmuştu. Modern tasarımlarda özellikle Loewe, Balenciaga ve Giambattista Valli sempatik deseni hayatımızın orta yerine oturtmayı başardı.
Battaniye
Kış aylarında sıklıkla görmeye hazırlanın, şallar artık iyice büyüdü ve battaniye oldular. Pançoları da solladılar. Sonia Rykiel, Junya Watanabe ve Mullbery kışı iyice ısıtacak bir trendi hayatımıza sokmayı başardılar.
Galaktik baskılar
Chanel roketini defilesinde uzaya göndermişti ama bunla yetinmedi, 60’ları anımsatan elbiseler galaksinin renklerinin olduğu kumaşlarla birleşti. Chloe ve Isabel Marant da koleksiyonlarında bu baskılara sıkça yer vererek yeni trendi modaseverlerle bir anlamda paylaşmış oldu.
Turkuaz
Boğaz’ın yeni halini görmeden etkilenen tasarımcılar turkuazı hayatımıza yeniden soktu. Valentino, ve Nina Ricci mavi ve yeşili buluşturan bu tonu çok sevdi.
Vatkalar
90’lar geri döner de vatka dönmez mi? Kabanlar ve ceketlerde vatka modasının en büyük savunucuları Isabel Marant, Balenciaga ve Jil Sander oldular.
Leopar
Bu sezon Dolce&Gabba-na’ nın başını çektiği, Michael Kors ve Etro gibi markalar şık leopar baskıların gündemden inmemesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor.
Ekoseler
90’ları yaşatan bir diğer unsur ekoseler bu sezon da gözde. Her renk ve her tonda ekose modasını Chloe, Gucci destekliyor.
Vahşi kürk
Kürke hayır demeye devam ederek vahşi bir hayvandan edinilmiş gibi duran sahte kürklerin de bu sezon revaçta olan bir diğer trend. Michael Kors, Dries Van Noten, Louis Vuitton gibi markalar koleksiyonlarındaki renk kartelalarına uygun kürkleri görücüye çıktı bile.
Lame
Yapay bir his veren lameyi gümüş trendi ile karıştırmayın. Parlak ama şık bir görüntü veren lame Wanda Nylon, Bottega Veneta ve Michael Kors gibi markaların elinde lüksü çağrıştırıyor.
İkinci deri: Ceket
Deri ceketler, kuzu derisi gibi duran modeller… Bu ikinci deri özellikle de krem tonlarıyla hayatımıza hızlı giriş yapacak. Marc Jacobs, Coach 1941, Hermes gibi markalar maceracı ruhunuzu bu parçalarla tamamlamayı düşünüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR