Londra podyumunda Erdem rüzgarı

Londra’nın gözde tasarımcılarından Erdem Moralıoğlu iki büyükannesinden ilham alarak kendi markası için İskoçya ve Osmanlı etkisinde bir koleksiyona imza attı.

Londra Moda Haftası’nda en çok dikkat çeken isimler şüphesiz ki Erdem Moralıoğlu ve Burberry yaratıcı direktörü Christopher Bailey’di. Moralıoğlu adını verdiği markası Erdem’in defilesini Old Selfridges Hotel’de sundu. Birbirinden farklı kumaş ve renk kombinasyonlarını kullanan Kanada doğumlu Moralıoğlu feminen uzun elbiselerin yükselişini işaret etti. Birçok elbise uzun kollu ve boğazlıydı hatta her biri boncuk ve nakış işlemeliydi. Bu da moda severlerin dikkatini çekti. Anlaşılan o ki Erdem markası ilhamını Moralıoğlu’nun iki büyük annesinden yani bir kökü İskoçya’ya diğeri Osmanlı’ya dayanan iki kadının hikayesinden alıyordu.

Londra podyumunda Erdem rüzgarı

Bu koleksiyon Ortadoğu'nun izlerini taşıyor

Londra podyumunda Erdem rüzgarı

Moralıoğlu “Bu koleksiyonda bir çizgiye özellikle de kişisel bir çizgiye ihtiyacım vardı. Bu da birbirleriyle tanışma imkanı olmayan iki büyükannemin hikayesi oldu” diyerek başlıyor söze. “Bu koleksiyon iki kadın hakkında. Anne tarafımdan Birinci Dünya Savaşı’nda ölen büyük büyük- babamla evlenen büyükannem ve baba tarafımdan da Suriye sınırında yaşayan büyükannem. Bu iki kadın karşılaşsaydı neler olabileceğini hayal ettim” diyor Erdem. Defileyi bu detayı bilmeden izleyenler için bile Osmanlı efekti, pamuklu kumaşlar, işleme güller, Türk minyatürleri, çizgili elbiseler ve militar ceketler bu yansımayı veriyordu. Şiirsel estetik anlamında derin düşünen bir tasarımcı için hem İskoç hem de Türk büyük annelerinin resmini gösteren Erdem. Gündelik kıyafetlerinde de floral desenler, hardal sarısı ve çiçekli tasarımlar pamuklu kumaşlarla geceye devam ediyor. Koleksiyonun Ortadoğu izleri taşıyan sinematik bakış açısı ve kökleriyle Erdem’i birebir yansıtıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR