Paris’te romantik bahar

Paris Haute Couture Moda Haftası kapsamında Chanel, Valentino, Christian Dior, Viktor Rolf gibi büyük moda evlerinin 2017 İlkbahar Yaz couture koleksiyonları görücüye çıktı. Podyumda görücüye çıkan moda devlerinin renkli tasarımları göz doldururken, Chanel moda haftasına damga vurdu.

Chanel

Ünlü moda evi Chanel ve tasarımcısı Karl Lagerfeld ilkbahar-yaz 2017 için uçuşan kumaşlar ve pastel renkleri seçti. Koleksiyonun ilham kaynağı Alberto Giacometti’nin 1920’lerde yaptığı Kaşık Kadın isimli heykeli oldu. Tasarımlar zarif, genellikle abartısızdı. Koleksiyonda özenli göğüs dekolteleri, elbise boyları ve fırfırlar dikkat çekti.

Paris’te romantik bahar

Christian Dior

İtalyan tasarımcı Maria Grazia Chiuri’nin imzasını taşıyan Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan esinlenilen koleksiyon, uçuşan elbiseler, pelerinler, saçlara takılan tüyler, kelebekler ve çiçeklerle tek başına baharı müjdeler nitelikteydi. Özellikle mistik motifler ve aplikler markanın stilini bir adım öne taşıdı.

Valentino

Pierpaolo Piccioli’nin tasarımcı olarak markadaki ilk kreasyonunda Valentino çizgileri zengin detaylarla birleşti. Basit gibi duran ama özenle dikilmiş, ipek ve satenlerin hakim olduğu koleksiyon vücutta ağırlık vermeyen tasarımların geçişi izleyenleri etkilemeyi başardı.

Haberin Devamı

Giambattista Valli

Fransa Milli Arşiv Binası’nda düzenlenen defilede sergilenen koleksiyon maceracı kadınların ruhunu yansıtıyor, kadınlara ekstra fırfırın, çiçek desenlerinin pastel tonların ne kadar yakışacağını bağırıyordu.

Viktor&Rolf

Paris’te romantik bahar

Hollandalı ikili modayı sanat kapsamında değerlendirdi. Eski parti kıyafetlerine yeni bir görünüm kazandıran markanın da favorisi bahar için maxi prenses etekler ve pastel tonlar oldu.

Elie Saab

Saab’ın transparan kumaşlar üzerine işlemeli kıyafetleri bu yıl pastel tonlar üzerine kuruluydu. 1950’lere de gönderme yapan Lübnanlı tasarımcı detaycılığıyla özel gecelerde bolca tercih edilecek gibi...

Guo Pei

Çin’in ünlü tasarımcısı Guo Pei Met Gala’ya yaraşır tasarımlarıyla doğuyla batı felsefesini bir araya getirdi. Tasarımcının ilkbahar-yaz kreasyonunda Vicktoryen stiliyle tüm bunları harmanlaması ise cabası oldu. Çünkü avandgarde bakış açısı ile tasarımlar giyilebilir sanat eseri halini almıştı.

Haberin Devamı

Ralph&Russo

Markanın 2017 ilkbahar yaz kreasyonunda da pastel renkler revaçtaydı. İşlemeler, biyeler özellikle dikiş tekniğiyle birleşince lüks dokunuşunu gösterir nitelikte.

Iris Van Herpen

Iris Van Herpen’in sıra dışı tasarımları siyah ve beyazın hakimiyetindeydi. Marka bolca kumaş ve fırfır kullanmış.

DİĞER YENİ YAZILAR