Kazaklar giyilmeye hazır

Kazak ve trikolar 2016-2017 sonbahar kış sezonunun yine baş tacı. Oversize kazaklardan, crop trikolara kadar birçok yeni seçenek var. Bunlarda öne çıkanlar ise asimetrik, metalik renkli kazaklar oldu...

Askeri kazaklar

Kazakta rahatlık arayanlar için bu sezon Dsquared2, Yeezy ve Rag&Bone hem kazak, hem tunik, hem elbise gibi duran, daha çok katmanlı ya da yırtık detayları bulunan haki yeşil kazaklara imza attı. Siyah ve bej ile kombinleyebileceğiniz bu parçalar askeriyeyi sokağa taşıyor.

Metalik aşkı yine revaçta

Gidip gelen metal aşkı bu sezon da revaçta. Etek, elbise ve üstlerde metal kumaşını gördüyseniz hazırlanın. Hırka, kazak ve trikolarda da sanki altın ya da gümüşle yıkanmış hissi veren örgü işleri düz renklere hareket katıyor. Dolce&Gabbana ve Fendi gibi markalar kreasyonlarında metal ışıltısını sundular.

Sıradanlıktan uzaklar

Sıradanlıktan kurtulmak ve fark yaratmak isteyenlerin tercih edeceği bir kazak modeli olan asimetrik kazaklar, görünümleriyle akılda kalıcılığı da arttırmakta. Kazaklarda omuz dekoltesi, boyun dekoltesi ön plana çıkıyor. David Koma, Herve Leger ve Rag&Bone fırfır detaylarıyla tamamlanmış dekolteli kazaklarıyla kış soğuna sıcaklık katmayı başardı.

Pelerin stili kazaklara yansıdı

Haberin Devamı

Kabanlarda görünen pelerin stili bu sezon kazaklara minimal de olsa yansıdı. Dekolteli trikolarınızla rahatlıkla kombinleyebileceğiniz ve Philosopy, Chanel, Prada gibi markaların örgü “capalet”leri farklılık arayışındaki modaseverlerin imdadına yetişiyor.

Oversize havalı kombinler

İlk bakışta büyük boy kazaklara söylenecek bir şey yoktur. Ama tarzları karıştırarak yapılan havalı kombinlerin soğuk bir kış gününde yerini hiçbir şey tutamaz. Çok uzun kollu, abartılı hacimleri, hantal ve sıcaklığın verdiği konforu göz önünde tutarak geniş kazaklardan gardırobunuza eklemelisiniz. Kolları bedeni kadar geniş görünüme sahip oversize kazaklar bu sezonun hit parçaları olan midi etekler, pilili ve kadife seçimlerle rahat ve şık bir hava katıyor. Balenciaga, Chloe’de bu parçaları bulmak mümkün.

Boğazlı kazakları geri döndü

Ne derseniz deyin boğazlı kazaklar geri döndü. Yarım ve tam versiyonları Phillip Lim’den DKNY’a, Lacoste’tan, Damir Koma’ya kadar birçok markanın hazır giyim reyonlarında mevcut. Tabii renk, boy, detay ve nakış seçenekleri de sezonda karşınıza çıkacak en büyük trendlerden bir tanesini işaret ediyor.

Haberin Devamı

Sıra dışı uzun kollar moda

Uzun kollar moda oldu. Evet yanlış duymadınız, kolunuzu olduğundan daha da uzunmuş gibi gösteren, ilk bakışta hatayı andıran uzun kollu kazaklar sezonda sıkça karşılaşacağınız bir diğer trend. İlk olarak Rihanna’nın Puma için tasarladığı koleksiyonda örneklerini gördük bile.

Yenilikçi kısa modeller

Yüksek bel pantolonlar ile inanılmaz bir uyum yakalayan kısa kazaklar, yenilikçi ve modern görünümleri ile size dinamik bir hava kazandırmaya adaylar. Altınıza giydiğiniz yüksek bel pantolon ve üstüne seçeceğiniz uygun bir kısa kazak ile boyunuzu olduğundan daha da uzun gösterebilirsiniz. Yüksek belli pantolonlarla kullanılabilen crop kazak ve trikolar Koton, H&M, Zara gibi hazır giyim markalarında da oldukça rağbet görüyor.

Hem gündüz hem gece şıklığı

Pencereli kazaklar yani yeni hayatımıza girdi. Bu tür kazaklar hem gündüz hem de gece rahatlıkla kullanabileceğiniz kazak modellerinden. Bu yılın en iddialı parçalarından olan pencereli kazaklar gardırobunuzun vazgeçilmez parçası olmaya aday gibi. Bu kazaklar ile hem seksi hem rahat ve şık olabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR