Gazete Vatan Logo

Ayrılmayan geline merdaneli dayak

Ayrılmayan geline merdaneli dayak

İstanbul'da kaynana Nevim K., oğlundan boşanmayan gelini Özlem K.'yi merdaneyle dövünce gelin kendisini korumak için kaynanasını ısırdı. Merdaneyi silah olarak kabul eden savcılık, gelin-kaynana hakkında dava açtı.

İKİSİ DE DARP RAPORU ALDI

İddiaya göre olay, 4 Mayıs 2016 günü yaşandı. Nevim K., oğlu Kayhan'ın eşi Özlem K.'den boşanmasını istiyordu. Bu sebeple gelin-kaynana arasında sürekli tartışma yaşanıyordu. Olay günü akşam saatlerinde ise ikili arasında yeniden tartışma yaşandı. Alevlenen tartışma kısa bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kaynana, iddiaya göre gelinine hakaret etmeye başladı. Ardından mutfakta bulunan tahta merdaneyi alarak gelinini darp etti. Gelin ise kendisini merdane darbelerinden korumak için kaynanasının elini ısırdı. Hastaneye giderek darp raporu alan Özlem K., kaynanasından şikâyetçi oldu. Şikâyet sonrası kaynana Nevim K. de yaralandığına dair darp raporu aldı ve gelinini şikâyet etti. Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca yürütülen soruşturmada olayla ilgili iddianame düzenlendi.

Haberin Devamı

MERDANE SİLAH SAYILDI

İddianamede, Nevim K.'nin gelini Özlem K.'yi silah sayılan merdane ile darp ederek kasten yaraladığı iddia edilirken, Özlem K.'nin de kendisini korumak için elini ısırarak kaynanasını basit şekilde yaraladığı öne sürüldü. Gelin-kaynana ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.(SABAH)