Gazete Vatan Logo

Aynı mahalle

Fas kökenli Usame Zariouh’un, ‘Avrupa’nın cihat başkenti’ olarak anılan Molenbeek semtinden olduğu ortaya çıktı.

Aynı mahalle

Belçika’nın başkenti Brüksel’de kentin en büyük tren istasyonunda kendini patlatmak isterken askerler tarafından vurularak etkisiz hale getirilen Faslı kökenli Usame Zariouh’un, ‘Avrupa’nın cihat başkenti’ olarak anılan Molenbeek semtinden olduğu ortaya çıktı. 36 yaşındaki saldırganın cinsel istismar ve uyuşturucu madde bulundurmaktan sabıkası bulunduğu belirtildi. Belçika Federal Savcılık Sözcüsü Eric van der Sypt, saldırganın bağırarak tren garında panik yarattığını, daha sonra da valizini patlattığını ifade etti. Ateş alan valizini olay yerinde bırakan Zariouh’un trenlerin hareket ettiği alana indiğini belirten Sypt, daha sonra valizden tekrar daha güçlü bir patlama sesi gelmesi üzerine bir askerin üzerine yürüdüğünü söyledi. Sypt, askerin birkaç kez ateş ederek saldırganı olduğu yerde öldürdüğünü ve saldırıda kimsenin yaralanmadığını aktardı.

Tekbir getirdi

Olaydan hemen önce tekbir getiren Zariouh’un çantasının içinde patlamanın tesirini artırmak için çivi ve cam parçaları bulunduğu ifade edildi. Yetkililer, saldırganın şüpheli olarak poliste isminin bulunduğunu ancak herhangi bir terörizm bağlantısı tespit edilmediğini belirtti. Ülkede büyük korkuya yol açan saldırı girişiminde şans eseri kimse zarar görmedi.

Haberin Devamı

2015’te 130 kişinin öldüğü Paris eylemlerini gerçekleştiren 8 saldırgandan en az dördünün Avrupa’da Müslümanların en yoğun yaşadığı mahalle olan Brüksel’in Molenbeek semtinden geldiği anlaşılmıştı.