Gazete Vatan Logo

Aynı gün aynı saatte miting yaparım!

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’I topa tuttu

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı sıfatıyla hangi ilde miting yapmaya kalkışırsa, MHP olarak o ilde aynı gün ve aynı saatte miting yapacaklarını açıklayan Bahçeli, “Erdoğan, anayasayı fiilen askıya almıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı sıfatı taşımadığı için 27 Ağustos’taki parti kongresine katılmama çağrısı yaptı.

Bahçeli, dün parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ‘Erdoğan’ın seçilmesiyle demokrasiye kast edilerek adaletin karantinaya alındığını’ ifade etti ve “Ülkemiz Erdoğan zulmü ve zormalı altındadır” dedi.

‘Parti devleti’

Erdoğan’ın 15 Ağustos’tan itibaren resmen seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren Bahçeli, YSK kararının Resmi Gazete’de yayımlanmamasına tepki gösteren Bahçeli, Türkiye’nin hükümetsiz olduğunu, atılan imzaların meşru olmadığını savundu. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbeyle karşı karşıyadır. Erdoğan, anayasayı fiilen askıya almıştır. Oldu bitti ile devleti ele geçirmiştir” dedi. Bahçeli, Erdoğan’ın Başbakanlık ve milletvekilliği görevinden ayrılmayarak açıkça suç işlediğini vurgulayarak, “Bu bir siyasi cunta teşekkülüdür. Türkiye parti devletine doğru adım adım sürüklenmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gül terbiye ediliyor’

Erdoğan’ın 27 Ağustos’taki kongrede Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla konuma yapmasının yasadışı olacağını öne süren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Erdoğan’ın görevinin bittiğine ilişkin yazıyı Meclis’e göndermesi çağrısında bulundu ve “Sayın Gül artık biraz dik durmalı, giderayak Türkiye’ye sahip çıkmalıdır. ‘bizim cenahtan saygısızlık gördüm’ diyerek sızlanan Sayın Gül elini taşın altına koymalıdır” dedi.

“28 Ağustos’tan sonra AKP’ye döneceğini açıklayan Sayın Gül, Erdoğan tetikçilerinin iştahlı saldırılarıyla ıslah ve terbiye edilmektedir” diyen Bahçeli, Yalçın Akdoğan’ı ismini vermeden, “şöhretli danışman” diyerek eleştirdi: “Bu danışman ganimet avcılığına soyunarak gizliden gizliye, ‘Acaba Başbakan olur muyum’ sevdasındadır. Erdoğan, Davutoğlu ile vakit kaybetmektense, mührü bu danışmana vermeli, artık özel sekreter olarak gördüğü Başbakanlık görevini bu yeni yetmeye teslim etmelidir.”

Haberin Devamı

‘TBMM’de olacağım’

Bahçeli, MHP’nin devlete saygısı gereği Cumhurbaşkanı’nın yemin töreninde TBMM’de olacağını kaydetti. Bahçeli, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla hangi ilde miting yapmaya kalkışırsa, MHP olarak o ilde aynı gün ve aynı saatte miting yapacaklarını açıkladı.

‘Ne çok PKK’lı bakan varmış’

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Kandil’le görüşülebileceğine ilişkin açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, “Meğerse AKP’de ne çok PKK’lı bakan varmış da bizim haberimiz olmamış” dedi. MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu’na da şöyle eleştirdi: “Türkiye’yi bölgesel ve küresel bataklığa çekmek için can havliyle görev yapan stratejik kabus mucidinin, böyle bir dönemde Başbakanlık makamına oturma ihtimali ülkemiz adına talihsizliktir. Türkiye’nin milli güvenlik duvarlarını Erdoğan’la birlikte yıkan birisinin Başbakan olması stratejik felaket, ve iflas olacaktır.”

Haberin Devamı

AK Parti’de son karar vakti

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti’ye kimin genel başkanlık edeceği ve dolayısıyla yeni hükümeti kimin kuracağı sorularının yanıtı bugün netleşiyor. AK Parti saat 14.00’te başlayacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına Erdoğan başkanlık edecek. Ankara’da ‘yeni genel başkanın kim olacağı’ gündemiyle yapılacak MYK toplantısında kritik karar alınacak. Yapılan istişare toplantıları burada değerlendirilerek 27 Ağustos’ta genel kurulda aday olacak isim açıklanacak.
Erdoğan’ın milletvekilleri, il başkanları ve parti üyeleriyle yaptığı istişare toplantılarında “partinin başında kimi görmek istiyorsunuz?” sorusuna, parti üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismini verdi. Parti üyelerinden bazıları ise AK Parti Genel Başkanı olarak, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç’ı görmek istediklerini yazdılar. Davutoğlu isminde karar kılınması halinde, 27 Ağustos’da yapılacak olan kongreye tek adayla gidilecek. Davutoğlu’nun genel başkan olması durumunda başbakan olacak ve kabinede de büyük bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı