Gazete Vatan Logo

Aynaya bakınca daha genç mi hissediyorsunuz?

Aynada göründüğünüzden daha genç hissediyorsanız, yüz germe ameliyatı için doğru aday olabilirsiniz.

Aynaya bakınca daha genç mi hissediyorsunuz?

“Yıllar geçiyor ve zaman, kuşkusuz bedenimize şefkatli davranmıyor. Zamanın kaçınılmaz sonuçları, yalnızca vücudumuzun şekline değil, ruhumuza da tesir ediyor” diyen Doç. Kayabaşoğlu’na göre, aynada göründüğünüzden daha genç hissediyorsanız, yüz germe ameliyatı için doğru aday olabilirsiniz.

Eskiden sadece ünlülerin yaptırdığı düşünülen yüz germe ameliyatlarının sayısı Türkiye’de her geçen gün arttığını söyleyen KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, bu ameliyatların popüler olmasının nedenini, “İnsanların yıllara yenilmek istememesi” olarak özetliyor.

Günümüzde çalışma sürelerinin, stresin ve güneşe maruziyetin arttığını, organik beslenmenin ise azaldığını dile getiren Kayabaşoğlu, “Tüm bunların sonucunda da insanlar daha erken yaşlanır hale geldi. Yaşama dair tüm bu değişiklikler sonrasında çoğunlukla emeklilik yaşına gelen ancak içinde inanılmaz bir gençlik hissi duyan insanların sayısı arttı. Çünkü çalışmaktan yaşamaya fırsat bulamadık. Bu nedenlerden ötürü daha genç görünmeyi arzu eden, yani yıllara yenilmek istemeyen insanlar, yüz germe ameliyatlarının popüler hale gelmesini sağladı” diyor.

Haberin Devamı

“BEDENİNİZE YAPACAĞINIZ EN İYİ YATIRIMLARDAN BİRİ OLABİLİR”

Yüz germe ameliyatının tüm estetik operasyonlar içerisinde en büyük değişimi yaratan ameliyat olduğunu aktaran uzman, ‘’Genel sağlık durumunuz iyi olduğu sürece yüz germe ameliyatı için bir yaş sınırı yoktur. Yaşlanma etkileri 45’li yaşlardan itibaren hızlanır. Bu sebeple 50’li yaşlar yüz germe ameliyatı için en ideal yaştır. Ancak şu noktayı vurgulamakta fayda var, yüz germe ameliyatı olmak için iyice yaşlanmayı beklememelisiniz. Çünkü yüz germe ameliyatı kendinize yapacağınız en iyi yatırımlardan biridir ve bu yatırımı ne kadar erken yaşlılık döneminde yaparsınız o kadar uzun süre keyfini sürersiniz” diye konuşuyor.

HER HASTAYA ÖZEL AMELİYAT PLANLAMASI

Dr. Kayabaşoğlu ameliyat sürecini ise şöyle anlatıyor: “’Yüz germe ameliyatı için farklı yöntemler uygulanır. Yöntemin seçimi hastanın sağlık durumu, yaşı, cinsiyeti, yüzünün yaşlanma derecesi, cildinin durumu ve anatomik yüz yapısının özellikleri detaylıca gözden geçirilerek yapılıyor. Hastanın yaşlanma ve sarkma derecesine göre de ameliyatın genişliğine karar veriliyor. Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi, yüz germe ameliyatlarında da her hastaya özel ameliyat planlaması yapılmalıdır.”

Haberin Devamı

YÜZ GERME AMELİYATI ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR

Yüz germe ameliyatı sonrasında birçok hastanın kendisini daha genç hissettiğini aktaran Kayabaşoğlu, “Hastalar, daha uzun ve keyifli yaşamak adına müthiş bir enerji duyduklarını, eşleri, dostları ve akrabalarıyla çok daha iyi ilişkiler kurduklarını, hem iş hem de sosyal yaşamlarında kendilerini çok daha iyi ifade ettiklerini ve özgüvenlerinin arttığını belirtiyorlar’’ diyor. (NTV)