Gazete Vatan Logo

Ayn el Arab nerede? Ayn el Arab haritası…

Barış Pnarı Harekatı’nın önemli bir parçası olan Ayn el Arab’ın güneyindeki ABD gözetleme birliklerinin boşaltıldığı açıklamasından sonra gözler Ayn el Arab’a çevrildi. Peki Ayn el Arap nerede? Ayn el Arab haritası

Ayn el Arab nerede? Ayn el Arab haritası…

Barış Pnarı Harekatı’nın önemli bir parçası olan Ayn el Arab’ın güneyindeki ABD gözetleme birliklerinin boşaltıldığı açıklamasından sonra gözler Ayn el Arab’a çevrildi. Peki Ayn el Arap neresi? Ayn el Arab haritası

AYN EL ARAB NEREDE?

Kobani veya Ayn el-Arab, Suriye'nin bir kentidir.

AYN EL ARAB TARİHİ VE NÜFUSU

Türkiye'nin Şanlıurfa, Suruç ilçesinin güneyinde yer alan Ayn el Arab, 54.681 nüfusa sahip bir kenttir.

Nüfusunun yaklaşık yüzde 90'nı Kürtler oluşturmaktadır. 2012'de YPG'nin kontrolüne geçen kent, daha önce Suriye'nin Halep İli'nin, Ayne'l-Arap İlçesi'nin merkeziydi. Kentte aynı zamanda, yüzde 5 Türkmen, yüzde 4 Arap, yüzde 1 Ermeni yaşamaktadır.

AYN EL ARAB HARİTASI

CUMHURBŞKANI ERDOĞAN: AYN EL ARAB VE HASEKE TARAFINI KONTROL ALTINA ALACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı hakkında açıklamalarda bulurken Ayn el Arab ve Haseke hakkında da açıklama yaptır.

Rsulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km2’lik alana yoğunlaştık. 480 km2’lik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Yaklaşık 30-35 km’lik bir derinliğe ineceğiz. Bunları tamamladıktan sonra harekât neticesine ulaşmış olacak”

Haberin Devamı