Gazete Vatan Logo

AYM’ye gitmedik hayal kırıklığına uğradılar

Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götürmeme kararı üzerine gelen açıklamalara dikkat çeken CHP lideri, “Öyle anlaşılıyor ki Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar” dedi.

AYM’ye gitmedik hayal kırıklığına uğradılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında İstanbul’da Ordu dernekleri ve federasyonları üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleriyle bu şekilde bir araya gelerek anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerini paylaşacağını belirtti.

Hayır çıkarsa ne olur?

Toplantıda kendisine “Referandum sonucunda ‘hayır’ çıkarsa ülkede bir kaos mu yaşanır?” diye sorulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Hayır, tam tersine Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine devam edecek. TBMM yasa yapmaya devam edecek. Yine demokratik yöntemlerle komisyonlarda, genel kurulda tartışarak, yasaları olgunlaştırarak çıkarmış olacak. Herkes görevini anayasal sınırlar içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek.”

“Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı, ‘CHP Anayasa Mahkemesine gidecek. Biz de bunu meydanlarda koz olarak kullanacağız.’ Sorun sadece CHP sorunu değil, sorun AKP sorunu değil, sorun MHP sorunu değil, sorun memleket sorunu. Dolayısıyla kararı millet verecektir. Biz milletimize güveniyoruz, sağduyusuna güveniyoruz. Çünkü milletimiz demokrasinin, parlamentonun ne kadar değerli olduğunu, bütün yetkilerin bir kişide toplanmasının Türkiye’yi nasıl felaket bir maceraya sürükleyeceğini de gayet iyi biliyor. Öyle anlaşılıyor ki Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar. Biz milli iradeye güveniyoruz, biz halkımızın iradesine güveniyoruz. Kendilerini Anayasa Mahkemesinin yerine koyup böyle bir düşünceyi ifade etmeleri, doğrusunu isterseniz beni de şaşırttı.”

Haberin Devamı