Gazete Vatan Logo

AYM'nin baraj kararı siyasete yön verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu haksızlık giderilir mi, giderilmez mi, sonuçta kararı hakimler verecek. Saygı duyacağız. Anayasa Mahkemesi'nin kararı siyasete yön verecek" dedi.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Kazancı beldesinde hayatını kaybeden madencilerin ailelerine taziyelerini ileten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbetinde, seçim barajıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Anayasa Mahkemesi hak ihlali olup olmadığına karar verecek. Yüzde 10 seçim barajı aslında çok doğru bir uygulama değil. Kalkması lazım. Ya da makul bir düzeye inmesi lazım. Dünyada en yüksek oran bizde. Temsilde adalet yok. Yüzde 34 oy alınıyor, Meclis'te yüzde 65 milletvekili oluyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararı siyasete yön verecek. Bu sefer DSP, SP ve BBP yüzde 10 seçim barajıyla ilgili başvuruda bulunmuş. Biz parlamentoda temsil edilemiyoruz, haksızlığa uğruyoruz diye. Başvuruyu Anayasa Mahkemesi almak zorunda. Önce usul yönünden ele alınacağı söyleniyor. Sonra kabul görecek mi göreceğiz. Tabii ki, bu haksızlık giderilir mi, giderilmez mi, sonuçta kararı hakimler verecek. O karara hepimiz de katılsak da katılmasak da uyacağız. Saygı duyacağız.”

Haberin Devamı

TÜRGEV’den beşinci dava

TÜRGEV, Kılıçdaroğlu'na 2 Aralık’taki grup toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Bu dava, TÜRGEV’in, Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 5. tazminat davası oldu. Kılıçdaroğlu “Siyasi nüfuz sonucu elde edilen rüşvet havuzu TÜRGEV” diye konuşmuştu.