Gazete Vatan Logo

Aylan Kurdi'nin cenazesi Urfa'ya getirildi

Aylan Kurdi'nin cenazesi Urfa'ya getirildi

UMUDA yolculuk için Bodrum’dan Yunanistan'ın Kos adasına gitmek isterken bindikleri lastik botun alabora olması sonucu 12 kişiyle hayatını kaybeden ve kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyayı sarsan minik Aylan Kurdi’nin cenazesi tarifeli uçakla Şanlıurfa’ya getirildi.

Ölümüyle dünyada Suriyeli göçmenlerin sembolü haline gelen 3 yaşındaki Aylan Kurdi, birlikte yaşamını yitirdiği annesi Rihan ve kardeşi Galip Kurdi ile birlikte sabah saatlerinde İstanbul’dan kalkan tarifeli uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na getirildi. Uçaktan inen ve burada yetkililer tarafından karşılanan Zahim Kurdi, eşi ve 2 çocuğunun cenazeleri 2 ayrı cenaze aracına konuldu. Zahim Kurdi de kendisine tahsis edilen minibüsle Kobani'ye gitmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu Suruç ilçesine hareket etti. Cenazelerin son yolculuğuna götürülüşü sırasında polis ekipleri de zırhlı araçla konvoya eşlik etti.

KOBANİ’YE GÖNDERİLDİ
Sabah uçakla Şanlıurfa’ya getirilen Aylan Kurdi ile annesi ve kardeşinin cenazeleri konvoy eşliğinde Suruç’taki Murşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye gönderildi.
Polislerin zırhlı araçlar ile havaalanından eşlik ettiği Kurdi ailesinin cenazeleri, alternatif yollardan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na götürüldü. Sınır hattına yakın noktada barikat kuran jandarmalar, gazeteciler ile vatandaşların Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın olduğu bölgeye geçişine izin vermedi.
Mürşitpınar Sınır Kapısı’na giden cenaze konvoyunda Ak Parti Milletvekili Mazhar Bağlı ile HDP Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Dilek Öcalan’ın da bulunduğu bildirildi.
YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER
Bodrum’da cesetleri kıyıya vuran Rihan Kurdi ile çocukları Aylan ve Galip, Türkiye sınırından geçirilerek Kobani’ye götürüldü. Anne ve 2 çocuğu burada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve HDP milletvekilleri ile Kobani kanton yöneticilerinin de katıldığı törenle toprağa verildi.
Cenaze namazı kılınan anne ve 2 çocuğu daha sonra yan yana açılan mezarlara defnedildi. Cenaze töreni sırasında çekilen fotoğraflar ise sosyal medya kanallarında onlarca kişi tarafından paylaşıldı.
Fotoğraflarda yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Zahim Kurdi’yi yakınlarının teselli etmeye çalıştığı görüldü.

Haberin Devamı