Gazete Vatan Logo

Ayıp üstüne ayıp

Gazinin kimliğinin netleşmesi için DNA testi yapılacak

Boş bir binada açlıktan ölmüş olarak bulunan gazinin kimliğinin netleşmesi için DNA testi yapılacak. Kimliği doğrulanırsa resmi tören düzenlenecek!

Muğla’nın Milas ilçesinde bekçiliğini yaptığı boş binada açlıktan ölü bulunan ve üzerinden Kore gazisi kimliği çıkan kişinin gazi Muharrem Topçu olup olmadığının yapılacak DNA testi ile belirleneceği bildirildi. Muharrem Topçu (80), 6 Kasım’da bekçiliğini yaptığı boş binada Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban tarafından ölü bulundu ve Topçu’nun üzerinden Kore Gazisi olduğuna ilişkin kimlik çıktı. Soruşturma kapsamında Topçu’nun Zonguldak’ta yaşayan ailesine ulaşıldı ve aile Milas’a davet edildi.

DNA testi yapılacak

Bu arada güvenlik güçleri, ölen kişinin üzerinden çıkan “Gazi Kimlik Kartı” ile gazilerin kayıtlarının tutulduğu defterde farklılık olduğunu ve Bursa nüfusuna kayıtlı Muharrem Topçu isimli başka biri daha bulunduğunu, bu kişinin resmi kayıtlara göre 1996’da öldüğünü tespit etti. Olayla ilgili soruşturmayı genişleten Milas Cumhuriyet Savcılığı, ölen kişinin gazi Muharrem Topçu olup olmadığının çocuklarından alınacak örneklerle yapılacak DNA testinden sonra ortaya çıkacağını bildirdi. Türkiye Muharip Gaziler Milas Şubesi ikinci başkanı Durmuş Işıldak, Topçu’nun derneğe 2008 yılında kayıt olduğunu söyledi. Topçu’nun Milas’ta inşaatlarda çalıştığını ifade eden Işıldak, şöyle konuştu: “Gazimiz 1929 doğumlu. Zonguldak nüfusuna kayıtlı. 20-30 yıldan bu yana memleketinden ayrı. Biz 2008’de bu kişinin ismini ve kim olduğunu öğrendik. Kore’de yaşadığı sıkıntıları çok iyi anlatıyordu. Kore dilini çok iyi konuşuyordu. Diğer Kore gazisi arkadaşlarımızdan bile daha iyi konuşuyordu. ”



Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise şöyle konuştu: “Milas İlçe Jandarma Komutanlığı olayı araştırıyor. Elimizde 2 farklı kimlik numarası var. Savcılık ölen kişinin kimliğinin tespiti için DNA testi isteyecek. Farklı kimlik numaralarından birisi gazi kimlik kartının üzerinde, diğeri ise gazilerin sicil bilgilerinin tutulduğu defterde yer alıyor. DNA testi sonrasında ölen kişinin gazi olduğu kesinleşirse Milas’ta resmi tören düzenlenecek.”

Haberin Devamı