Gazete Vatan Logo

CHP'li Başkan'ın korumasının şüpheli ölümü

Aydın'ın CHP'li belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis memuru Hatice Alper Kavalcı (38) ile emekli öğretmen olan eşi Cevdet Kavalcı (65) evlerinde tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu.

AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun yakın korumalığını yapan polis memuru 38 yaşındaki Hatice Alper Kavalcı ile emekli öğretmen olan eşi 65 yaşındaki Cevdet Kavalcı, evlerinde tabancayla ölmüş halde bulundu. Cevdet Kavalcı’nın geçen 3 Ağustos’ta evlendiği eşini vurup öldürdükten sonra intihar ettiği üzerinde duruluyor. Komşuları, polise verdikleri bilgide Kavalcı çiftinin sık sık kıskançlık nedeniyle kavga ettiğini, cumartesi günü Hatice Kavalcı’nın kuaföre gidip saçını kızıla boyattığını, bu nedenle tartışığı eşinin saçını kesmek istediğini anlattı.

Hatice Alper ve Cevdet Kavalcı çiftinden iki gündür haber alamayan yakınları, merak edip, durumu ’155 Polis İmdat’ ihbar hattına bildirdi. Çiftin evlerine Efeler Polis Merkezi ekipleri sevk edildi. Bugün saat 09.30 sıralarında çilingir yardımıyla eve giren polisler, meslektaşları Hatice Alper Kavalcı ile eşi Cevdet Kavalcı’nın yatak odasında kanlar içindeki cesetlerini buldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakın koruması olan Hatice Alper Kavalcı’nın ağzından, eşinin ise başından giren kurşunla öldüğü belirlendi. Olayda kullanılan tabancanın ise Hatice Alper Kavalcı’nın tabancası olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Polis, emekli öğretmen olan ve bazı internet sitelerinde köşe yazarlığı yapan Cevdet Kavalcı’nın eşini ağzından vurup, öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiği üzerinde durulduğunu bildirdi.

Geçen 3 Ağustos’ta Didim’de tanışıp her ikisi de ikinci evliliğini yapan çiften Hatice Alper Kavalcı’nın bir oğlu, Cevdet Kavalcı’nın ise iki kız ve iki torunun olduğu öğrenildi.

Kavalcı, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevliyken bir süre önce Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edilip, ardından da Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun koruması olarak görevlendirilmişti.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise olayı haber alınca şoke olduğunu belirtip, "Kendisi yaklaşık 3 aydır korumalığımı yapıyordu. Ölümü nedeniyle büyük üzüntü duydum. Kendisiyle çalıştığımız süre içinde hiçbir sıkıntı yaşamadım" dedi.

Haberin Devamı

Aydın Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nde büyük üzüntü yaratan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

’SAÇINI NEDEN KIZILA BOYATTIN’

Kavalcı çiftinin sık sık kıskançlık nedeniyle kavga ettiklerini belirten komşularının polise verdikleri bilgide, "Cumartesi günü Hatice Kavalcı kuaföre gidip saçını kızıla boyattı. Bu nedenle tartışığı eşi saçını kesmek istemiş. Saat 20.00 sıralarında evden silah sesi geldiğini duyduk. Ancak, kadının polis olduğunu bildiğimiz için kazayla olduğunu düşünüp, polisi aramadık" dedikleri öğrenildi.

Öte yandan evde yapılan incelemede olayın öncesinde Hatice Alper Kavalcı’nın kahve içerken, Cevdet Kavalcı’nın alkol aldığı belirlendi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Kavalcı çiftinin cesetleri Aydın Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

KESİN ÖLÜM NEDENİNİ OTOPSİ RAPORU BELİRLEYECEK

Emniyet kayıtlarına, "şüpheli ölüm" olarak geçirilen olayla ilgili çiftin komşularının verdikleri ifadelerde, cumartesi akşamı silah sesi duyduklarını ancak dışarıdan gelmiş olabileceği düşüncesiyle polise bildirmediklerini söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Kendisine ait tabanca ile ağzından vurulduğu belirlenen koruma polisi Hatice Alper Kavalcı ile başından vurulduğu tespit edilen emekli öğretmen Cevdet Kavalcı'nın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi morgundaki cesetleri, savcı incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Çiftin kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu raporuna göre belirlenecek. Öte yandan ilk evliliğinden bir çocuğu olan Hatice Alper Kavalcı ile iki çocuğu bulunan Cevdet Kavalcı'nın doğa yürüyüşü sırasında tanıştıkları ve 3 Ağustos 2014 tarihinde Didim'de evlendikleri öğrenildi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NU ALMAYA GİTMEMİŞ

Aydın’da, eşiyle birlikte evlerinde ölü bulunan polis memuru Hatice Alper Kavalcı’nın geçen cumartesi günü İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Kuşadası Fantasia Hotel’deki gecesine katılacak olan, yakın korumalığını yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu almaya gitmediği ortaya çıktı. Telefonla da kendisine ulaşılamaması, Kavalcı’nın bugün de görevine gelmemesi üzerine Çerçioğlu’nun merak edip, özel kalemine araştırmaları talimatı verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

OLAY GÜNÜ 155 POLİS İMDAT İHBAR HATTINI ARAMIŞ

Polis Hatice Alper Kavalcı’nın geçen cumartesi günü saat 19.00’da ’155 Polis İmdat’ ihbar hattının arayıp, eşini telefonda, "Gelecek mesaja ’Evet’ deyin ödül kazanın" diye kandırıp, internet üzerinden bilgisayar oyunu satarak 87 lira dolandırdıklarını ileri sürdüğü kişi ya da kişilerden şikayetçi olduğu öğrenildi. Telefonda çok sinirli olduğu ve bu nedenle eşiyle de tartıştığı ileri sürülen genç kadının, meslektaşlarının kendisini pazartesi günü için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne yönlendirmesi üzerine telefonu kapattığı ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre de Kavalcı’ınn evinden aynı gün saat 20.00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

ŞAŞIRTAN İDDİA

Kavalcı çiftinin yakınları, olayın ardından Cevdet Kavalcı’nın ilk eşinden olan iki kızının, Hatice Alper Kavalcı’nın oğlunu arayıp, "Babam böyle bir şey yapmaz. Onları ilk eşi öldürmüştür" dediklerini ileri sürdü. Ancak, Hatice Alper Kavalcı’nın boşandığı ilk eşinin yurtdışında olduğu ve orada yaşadığı öğrenildi.