Gazete Vatan Logo

Aydın Çoban Kanada'ya iade edilecek

Aydın Çoban Kanada'ya iade edilecek

Kanadalı 15 yaşındaki Amanda Todd’u, 4 sene önce internetten kaydettiği cinsel içerikli görüntüleriyle tehdit ederek, genç kızın intihar etmesine yol açmakla suçlanan Türk kökenli Hollanda vatandaşı Aydın Çoban, Kanada’ya iade edilebilecek.

Amsterdam Mahkemesinde bugün yapılan duruşmada, Çoban’ın bu ülkede devam eden yargılamasının bitiminde Kanada’ya iade edilebileceği kararlaştırıldı.

İnternet yoluyla küçük yaşlardaki kızlara taciz ve şantaj yapmaktan yargılanan zanlının iade edilip edilmemesine yönelik son kararı, Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı verecek. Kanada makamları daha önce Hollanda’ya zanlının iadesi talebinde bulunmuştu.

Çoban, internetten tanıştığı belirtilen 15 yaşındaki Amanda Todd’un intihar etmesine neden olmanın yanı sıra çok sayıda küçük yaştaki kıza şantaj ve tehditten yargılanıyor.

İnternet kanalıyla çektiği görüntülerini kullanarak Todd’u tehdit ettiği ileri sürülen 38 yaşındaki zanlı, iki sene önce ikamet ettiği Hollanda’da tutuklanmıştı.

Genç kız 2012’de Youtube yüklediği videoda bir kişi tarafından tehdit ve şantaja maruz kaldığını belirterek intihar etmiş, olay uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı