Tapu Kadastro’dan cevap var

Haberin Devamı

Dünkü yazımda, emlak müşavirlerinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası çerçevesinde, emlak müşavirleriyle de ilgili düzenleme yapılacağı yolundaki sıkıntılarına değinmiştim.

Emlak müşavirlerinin iddiasına göre, Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Atlı’yla yapılan görüşmeden yeni yasa çerçevesinde emlak müşavirleri ile ilgili düzenleme yapılacağı ve lise mezunu olmayanların emlak müşavirliği yapamayacağı intibaı alınmıştı.

Bunun üzerine 10 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunu’na dayanılarak, emlak müşavirlerinin statüsünün belirlenmesinin hukuken mümkün olmadığını, ancak Başbakanlık’ta bekletilen Emlak Müşavirleri Yasa Tasarısı’nın yasalaşması halinde bunun mümkün olabileceğini yazdım.

Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Atlı telefonla beni arayarak şöyle dedi: “Ankara emlak müşavirlerini temsilen bir grup beni ziyarete gelmişti. Ben de kendilerine yeni çıkan yasamızın uygulamasına yönelik hukukçu arkadaşlarım bir çalışma yapıyor. Hukukçularımızın çalışması bittikten sonra size yönelik neler yapıp yapamayacağımız ortaya çıkacak dedim. Kesinlikle ne o arkadaşlara, ne de bir başkasına emlak müşavirlerine yönelik lise mezunu olmayanlar bu mesleği yapamayacak gibi bir söz sarf etmediğim gibi, mesleğe ilişkin herhangi bir düzenleme yapılacağını da söylemedim.”

Dünkü yazımda, Genel Müdür’ün böyle bir söz söylemiş olacağını sanmıyorum, çünkü bu yasa tapu idaresi ile emlak müşavirlerinin ilişkilerine ait düzenleme yapabilir, statüleri ile ilgili bir düzenleme yapamaz demiştim. Nitekim Sayın Genel Müdür de gördüğüm kadarıyla benim söylediğimden farklı bir şey söylemiyor. Diyor ki, “hukukçularımız uygulamaya yönelik çalışma yapıyor. Bu çalışma bitince hangi ikincil mevzuatı yapacağımızı belirleriz.”

Dolayısıyla emlak müşavirleri boşu boşuna telaşlanmış. Onlara tavsiyem, bu kanun ile endişe ettikleri yönetmeliklerin hazırlanması mümkün olmadığından boşu boşuna telaşlanmasınlar.

THY büyümeye doymuyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun daveti üzerine THY simülasyon merkezine gittik. Önce, hostesler için düşünülen örnek giysilerden oluşan bir mini defile izledik.

Ardından da yeni alınan Boeing 777 ve Airbus uçakları ile kalkış ve iniş gerçekleştirdik.

Uçağı yerden kaldırıp indirmek inanılmaz heyecan veriyor.

Aramızdan Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz ve Akşam Gazetesi yazarı Funda Özkan kaptan koltuğuna geçti ve “resmen” uçak kullandı. Kendilerine de bu simülatör deneyiminin anısı olmak üzere Boeing 777 simülatör tip lisansı verildi.

Hamdi Topçu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren Irak’ın dört ayrı şehrine seferler konulmuş. Şu anda sadece Bağdat’a sefer yapan THY, önümüzdeki aydan itibaren Erbil, Süleymaniye, Basra seferlerine başlayacak.

Hamdi Topçu, Kuzey Irak’tan bayağı umutlu. Ancak THY’nin genişleme hedefleri arasında sadece Irak değil yeni sürprizler de bulunuyor. Mesela Los Angeles seferlerine Mart ayı başında başlanıyor. Şu anda Kazakistan ile sorun var. THY, onu da aşma yolunda önemli mesafe katetmiş durumda.

Hamdi Topçu maşallah arı gibi çalışıyor. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR