Karayolları Genel Müdürü’nden açıklama var

Haberin Devamı

Hafta boyunca gündeme getirmeye çalıştığım İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki gişe değişiminde çile çeken İstanbul’luların dramı ve Bodrum yollarında yaşanan keşmekeşlik üzerine Karayollları Genel Müdürü Cahit Turan dün telefonla beni arayarak 40 dakika boyunca bilgi verdi, bende o bilgileri okurlarımla paylaşmak istiyorum.

FSM’de çile bitecek

Genel Müdür Cahit Turan, öncelikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yaşanan çileye cevap verdi. Turan, “Evet yazdığınız gibi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde KGS gişesi değişimi sırasında kuyruk oluştu, köprüden geçenler perişan oldu. Ancak biz onları daha rahat köprüden geçebilmeleri için o değişimi yaptık. Bir seferlik çile çekildi, ancak bundan sonra rahat edecekler” dedi. Bunun üzerine dedim ki ‘Yani bundan sonra sadece OGS gişeleri mi olacak?’ Turan, “Şimdilik değil, ancak hedefimiz o” dedi ve ekledi: “OGS gişelerini artırıp KGS gişelerini azaltıyoruz. Zaten nakit gişelerini tamamen kapattık. Sadece İstanbul’a bir defalığa gelenlerin KGS’li geçişleri için bir adet KGS nakit gişesi bulunduruyoruz. İnsanlarımızda bankalara gidip KGS dolduracakları yerde herkes bu gişeye hücum ediyor, kuyruk oluşuyor.” ‘Siz de bu gişeleri buradan kaldırırsanız bu sorun çözülmez mi?’ dedim. Genel Müdür de “Anadolu’dan gelip gidenleri de düşünmemiz lazım” cevabını verdi. Konu gişeler önünde biriken seyyar satıcılara geldi. Genel Müdür “Biz de bunlardan rahatsızız. Konunun bizimle ilgisi yok. Bu konuda gerekli önlemleri almak ve müdahale etmek için İstanbul Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na resmen başvurduk, seyyar satıcılar ancak zabıta kuvvetleri ile oradan uzaklaştırılabilir. Konuyu gündemimizde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Bodrumlular biraz daha sabretsin

Bodrum’daki yollar konusunda “Haklısınız” dedi Sayın Genel Müdür, “Ancak biz de Karayolları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Torba kavşağında enaz istimlak yapabilmek için üç kez proje değişikliği yaptık. Anıtlar Kurulu’ndan ancak izin alabildik ve Mayıs ayında başladık, hedefimiz bu kavşağı Temmuz ayının ilk haftasında bitirmek” diye de ekledi. Ben de kendisine ‘Anıtlar Kurulu’nun hiçbir suçu yok, aksine size yardımcı olmak için büyük çaba sarfettiler. Orada tarihi bir sarnıç var, dediler ki projenizi aynen uygulayın, ancak sarnıçı koruma adına bir ayağını şuradan geçirin dediler. Siz de bu değişikliği yaptınız onlarda hemen izin verdi’ dedim. Genel Müdür Turhan’a Torba kavşağının Temmuz ayının ilk haftasına yetişmenin zor olacağını söyleyince de, “Hedefimiz bu, tutturmak için müteahhit firmayı sıkıştıracağız” dedi. Ben de ‘Keşke 1 ay önce başlasaydınız, Haziran’da da bitirseydiniz’ dedim.

Havaalanı yolu

Genel Müdür Turhan, Havaalanı Bodrum ve Bodrum Turgut Reis yolu ile ilgili de bilgiler verdi. Turhan, “Havalimanı-Bodrum arası geçen yıl yapıldı. Bu yıl da hem duvarlar, hem de son kat asfalt atılıyor. Bunu da hızlandırıyoruz. Amacımız iyi bir yol yapmak” deyince de, kendisine ‘İyi de bunu sezonun tam ortasında mı yapmak lzım?’ dedim. Genel Müdür de, “Son kat asfaltın bu aylarda atılması gerektiği için bunu yaptık” dedi. Duvarları eleştiren uyarım üzerine de “Duvarlara TCK yazısı yazmanın ne mahsuru var” dedi. Ben de ‘Yaptığınız beton duvarlara yazmanızın bir sakıncası yok, benim bahsettiğim gereği yok iken büyük para ödeyerek yaptığınız kayrak taşlı duvarlar. Bunlara ne gerek vardı?’ dedim. Anladım ki Genel Müdür’e bu duvarlarla ilgili bilgi Bodrum şefleri tarafından eksik bilgi aktarılmış. Bodrum Şantiye Şefi günü kurtaracak bilgiler sunmuş Genel Müdürü’ne.

Bodrum-Turgut Reis yolu

Genel Müdür Turhan, Bodrum Turgut Reis yolu için kazılan asfalt için de bilgi verdi. Turhan, “Şu anda Bitez kavşağında söküp attığımız asfalt, satıh kaplamadır. Bunu kaldırıp hem çift yönlü yol, hem de altı betonla döşenmiş ve uzun süre gidebilecek sıcak asfaltlı yol yapıyoruz. Ancak sizin dediğiniz gibi bu iş için biraz geciktik” dedi. Ben de Turhan’a, ‘Bitez kavşağından Turgut Reis’e kadar 7 Haziran’da başlattığınız asfalt çalışmasını keşke Ağustos sonu başlatsaydınız da insanlar çile çekmeseydi’ dedim. Genel Müdür de “İhale bu tarşihleri kapsıyordu” deyince de ‘Bunu ertelemek sizin elinizde’ dedim. Genel Müdür Turhan, “Bu konuyu arkadaşlarım ve müteahhitlerle birlikte değerlendireceğiz erteleme imkanı var ise erteleyeceğiz, yok ise hızlandırmanın yolunu arayacağız” dedi. Evet Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’ın açıklaması bu yönde. Biz de Genel Müdürün verdiği 7 Temmuz tarihini Torba kavşağı için bekleyeceğiz, diğer yolları da izlemeye devam edeceğiz. Genel Müdür Turhan’a bir de tavsiyem var. Şu şantiye şefini de bir değiştiriver. Bak bakalım hareket oluyor mu?

DİĞER YENİ YAZILAR