Hastaneler kralı Ofluoğlu Balkan ülkelerinde de atakta

Haberin Devamı

Türkiye’de sağlık bakanı gibi adam unvanına sahip Azmi Ofluoğlu, 85 dolayındaki hastanesi ile yetinmeyip yurtdışında da hastane atağı başlattı. Ofluoğlu’nun İstanbul’da Taksim ve Çamlıca Alman Hastanesi dışında Universal Grup ve Vatan Hastaneleri Grubu bünyesinde 85 dolayında hastanesi var. Azmi Ofluoğlu’nun 5 çocuğundan dördü kendisi gibi doktor. En küçüğü Aslı Ofluoğlu ise, babasının açtığı onlarca hastaneyi dekore etmek için iç mimarlık tahsili görüyor. Ali Ofluoğlu Alman Hastanesi’nde göz doktoru, Hasan Ofluoğlu Alman Hastanesi’nde genel cerrah, Sedat Ofluoğlu Alman Hastanesi’nde nükleer tıp ve Elif Ofluoğlu da radyoloji ihtisası yapıyor. Son iki yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hastane atağına geçen Ofluoğlu, yurt dışında da sesini duyurmaya kararlı.

Eskiden ülkemizde maddi durumu iyi olan hastalar, tedavi için yurt dışına giderlerdi. Ancak ülkemizde tıp o kadar ilerledi ki, artık yurt dışından sağlık hizmeti alan değil, yurt dışına hastane ve doktor ihraç eden ülke olduk.

Geçen hafta Azmi Ofluoğlu’ndan bir telefon aldım. Ofluoğlu, “Hoca, Pazartesi günü Arnavutluk’taki ilk ve tek özel hastaneyi açıyorum. Bu mutlu günümde yanımda olmanı çok arzu ediyorum” dedi. Ben de “Memnuniyetle” dedim. Pazartesi günü Ofluoğlu’nun davetlilerini taşıyan THY uçağı ile Arnavutluk’un başkenti Tiran’a uçtuk. Arnavutluk’a ilk kez gittim. Gelişmek için yeni atağa geçmiş bir ülke. Hiç özel hastanesi yok. Hastalarının büyük bölümü İstanbul Alman Hastanesi’ne geliyor veya İtalya’ya gidiyormuş. Ofluoğlu’na ait Tiran Üniversal Grup Hastanesi’ne vardığımda çok duygulandım. Dostum Ofluoğlu muhteşem bir hastane yaptırmış. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile böyle donanımlı bir hastane yok. Girişinden itibaren Versace tarzında döşenmiş. Doktorların çoğu Türk, geri kalan bölümü ise İtalyan veya Yunanlı hekimler.

Hastanenin açılış törenine Arnavutluk Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı katıldı. Kalabalık bir topluluk vardı. Azmi Ofluoğlu hem mütevazı hem de heyecanlı olduğu için açılış konuşması yapmadı. Ofluoğlu her zamanki tevazuu ve nezaketi içinde misafirleri ile bire bir ingilendi. Açılıştan sonraki gün muayene olmaya gelen hasta sayısının 43 olduğunu öğrendim. 4 hasta da kalp tetkiklerine başlamıştı. 100 milyon dolara malolan bu yatırım gerçekten Türk sağlık sektörünün geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Ofluoğlu’nun yurtdışındaki bu ilk yatırımını Sudan ve Irak takip edecek. Ofluoğlu, şu anda Sudan’da Sudan Sağlık Bakanlığı ile ortak bir hastane yapıyor. Irak Hükümeti’nin de 5 hastanesini inşa etmekle meşgul. Ofluoğlu’nu yürekten kutluyor, başarısının Türk Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilmesini diliyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR