Karayolları Genel Müdürü bu fotoğraflara ne diyecek?

Haberin Devamı

Günlerdir, hatta haftalardır karayollarında sürdürülen, inşaat ve asfalt çalışmalarında yeterli önlem alınmayarak ölüme davetiye çıkarıldığını yazıp duruyorum.

İstanbul Kavacık-Riva yolu, 5 kişinin ölümüne sebep olan İstanbul Avcılar mevkii Tem ve Bodrum şehir merkezi-havalimanı arası çalışmalarında gerekli önlemlerin yeterince alınmadığını yazdım. Yazılarımdan sonra İzmir Bölge Müdürü Erol Altun ve İstanbul 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, duyarlı davranıp gerekli önlemleri artırdıkları gibi bana da gelişmeleri aktardılar.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise, uyarı amacıyla yazdıklarıma rağmen kılını kıpırdatmadı ve seyirci kalmakla yetindi. Konuyu ısrarla takip edip Genel Müdür’ün uyuduğunu yazdım. Bu kez Genel Müdür Cahit Turhan Perşembe günü öğleden sonra bana iki sayfalık bir açıklama gönderdi. Genel Müdür açıklamasında özetle, sözü edilen yollarda yasal uyarıların yer aldığının ve bunların rapor edilip imzalandığının altını çiziyor.

Genel Müdür Cahit Turhan’ın gönderdiği yazının sonuç bölümünde Bodrum yolu ile ilgili olarak “Yol projeli olarak yapılmakta ve yapım aşamasında gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaktadır. 2009 yılı içerisinde çalışmalar devam ederken bugüne kadar önemli bir kaza olmaması tedbirlerin alındığını gösteriyor” deniyor.

Genel Müdür’ün bu yazısını okuduktan sonra, Bodrum şehir merkezinden İstanbul’a gelmek üzere bahsettiğim yoldan havalimanına giderken ne tesadüftür ki, yol çalışması nedeniyle önümdeki üç aracın feci şekilde birbirine girdiğine bizzat tanık oldum. Arabamı müsait bir kenara aldım ve inip, hem kazada yaralananlara yardım edip, polis ekibine kazayı haber verdim hem de Genel Müdür’ün yazısını anında tekzip eden kazanın fotoğraflarını çektim. Muhtemelen fotoğraflara baktıktan sonra Genel Müdür Cahit Turhan bu kez, kazada ölüm olmamıştır diyerek kendisini savunacaktır. Yani ölüm olunca mı önlem alacaksınız? İnsanlar ölmeden önlem alsanız daha iyi olmaz mı?

Kazada yaralanan iki genç kız, hıçkırarak “Madem bu yolu asfalt yapıyorsunuz neden gerekli önlemi almıyorsunuz? İlle birilerinin ölmesi mi lazım?” diye bağırınca ister istemez Cahit Turhan’ın bana yazdığı o satırlar aklıma geldi. Neyse ki hasarlı üç arabadakiler yaralandı da ölen olmadı. Ancak Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan anında tekzip edilmiş oldu.

DİĞER YENİ YAZILAR