MHP’nin İstanbul çıkarması

Haberin Devamı

MHP, Genel Sekreter Cihan Paçacı başkanlığında 40 milletvekili ile İstanbul çıkarması yaptı. MHP biraz geç, ancak hızlı başladı. Cuma günü Paçacı başkanlığındaki 40 milletvekili ile yapılan basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut ve ilçe belediye başkan adayları basına tanıtıldı. Dün ise, Cihan Paçacı, Tunca Toskay, İl Başkanı İhsan Barutçu ve İstanbul Başkan adayı Ahmet Turgut bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile kahvaltıda buluştu.

MHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı, şehir plancısı Ahmet Turgut’u çok donanımlı bulduğumu söylemek isterim. Turgut’un İstanbul ile ilgili görüş ve önerilerini dinlerken işte belediyecilik bu dedim. Keşke MHP adayı Turgut, CHP adayı Kılıçdaroğlu ve AKP adayı Topbaş birlikte bir açık oturumda biraraya gelse de halk onların projelerini ve vizyonlarını gördükten sonra kararını verse.

MHP adayı Turgut, Topbaş döneminde İstanbul’un bir parça ileri gitmediğini, aksine İstanbul’un geriye götürüldüğünü söyledi. Turgut’a göre Topbaş’la birlikte imar tadilatlarıyla belli kesimlere rant dağıtan, metrobüs inşaatı ve alınan metrobüslerle yandaşlara kaynak aktaran bir belediyecilik dönemi başladı. Ahmet Turgut, “350 milyon dolara satın alınan metrobüsler yanlış bir tercihtir. Keşke bu paranın yarısı ile yerli sanayinin otobüsleri alınsaydı. Göreceksiniz beş yıl sonra bu otobüsler hurdaya dönecek. İstanbulluların parası heba edilmiş olacak” dedi.

Turgut, “Topbaş, Ali Müfit Gürtuna döneminde kararlaştırılan projeleri durdurarak İstanbul’a ihanet etti” diye de ekledi.

“Topbaş’tan önce 44 km’lik metro inşaatı vardı. Topbaş bunu 5 yıllık dönemde sadece 72 km’ye çıkarabildi. Biz gelirsek ilk yılda 25 km, 5 yılda ise 100 km’lik yol yapacağız. Metroda 1 km’lik inşaatın maliyeti 50 milyon dolar. Belediyenin gelirlerini rantabl kullanarak kaynak yaratacağız” dedi.

Ahmet Turgut, 6 ayda trafik sorununun önemli bölümünü çözecek projesi olduğunu ve 5 yılda İstanbul trafiğini kökünden halledeceklerini söyledi. Topbaş’ın, Erdoğan’ın başkan olduğu dönemde hazırlanan ulaşım master planını bile rafa kaldırdığını ve ulaşım adına olumlu hiçbir adım atmadığını, İstanbul’un trafik sorununu içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi. Turgut’a göre E-5 hattında seyir güvenliği kesinlikle yok. Deniz ulaşımı da istenen seviyede değil.

MHP adayı Ahmet Turgut’a göre İstanbul Belediyesi’ni belediye memurları yerine danışman adı altındaki bazı kişilerin yönetiyor, bu kişiler vasıtasıyla ihale ve imar değişikliklerinin altyapısı hazırlanıyor. İstanbul’da son beş yılda yapılan imar tadilatları, 20 yılda yapılandan daha fazla.

Turgut, üçüncü havalimanının kararlaştırıldığının ancak şeffaf yapılmadığı için kimilerine rant kapısı olabileceğinin işaretini vererek, Topbaş’ın bir an önce üçüncü havalimanı ile ilgili aldıkları kararının detaylarını kamuoyu ile paylaşmasını istedi ve “15 günlük laleler için harcanan paraya acıyorum” dedi.

Turgut, seçilmesi halinde İstanbullular’ın toplu taşımacılıkta sabah 05.00-06.00 arası ile akşam 18.00 dolayındaki seyahatlerin ücretsiz olacağını, toplu taşıma otobüslerinin sayısının 1200 adet artırılacağını, Boğaz’a bir metro ray daha yapılacağını, deniz trafiğinden daha fazla yararlanacaklarını söyledi.

Turgut’a göre, AKP ve CHP adayı İstanbul için 100 binlik planlardan bahsediyor, ancak içini dolduramıyorlar.

Turgut, Atatürk Havalimanı’nda bulunan kargo terminalinin içler acısı bir durumda olduğunun ve İstanbul’a yakışmadığının, seçilmeleri halinde kargo taşımacılığı için bir havalimanı tahsis edileceğinin altını çizdi.

MHP adayının vizyonuna göre, İstanbul’un her tarafından gökdelenler yükselmeyecek. Belli bir plan içinde belli bölgeler için yükseklik serbestisi olacak. Ancak bu yükseklik hakkı Topbaş döneminde olduğu gibi sadece yandaşlara değil, orada kimin arsası varsa hepsine ait olacak.

Safir inşaatı ve Topbaş’ın Hisar’daki muhallebicisi

MHP’li Turgut’a göre, Kadir Topbaş, Levent’teki Safir inşaatının Şişli Belediyesi’nden alınan ruhsatla yükseldiğini söylüyor. Bu doğru değil. Orası AKP’li Kağıthane Belediyesi’nden alınan ruhsatla yükselmiş. “Safir inşaatı dosyasında bu inşaatın ’imar ıslah planı’ ile yapıldığına dair bir belge gördüm. Ancak alamadım. Eğer bu bina yürürlükten kalkan imar ıslah planınca yapılmış ise ki öyle görünüyor, bu çok korkunç” diyor.

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Safir inşaatı ve bunun gibi ayrıcalıklı inşaatların dosyası mercek altına alınacak. Kadir Topbaş’ın Rumelihisarı’nda ailesine ait ve usulsüz olarak yapılan muhallebici inşaatı kökünden sökülecek ve hesap sorulacak.

DİĞER YENİ YAZILAR