Bodrum’da “on iki ay” turizm

Haberin Devamı

Geçen hafta Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Kempinski Hotel Barbaros Bay, Bodrum Genel Müdürü Axel Ludwig beni ziyarete geldi. Heyecan içinde bir projeleri olduğunu söyleyen Mr. Ludwig, “On iki ay Bodrum’da turizm için kolları sıvıyoruz. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan’ın da katkılarıyla otelleri, havayolları temsilcileri, tur operatörleri ve DHMİ yetkililerinin katılacağı bir panel yapacağız, başkanlık eder misiniz” dedi. Bir Bodrumlu olarak bundan memnun olacağımı söyledim ve hemen harekete geçtik.

Uçak seferleri artırılacak

Hafta sonunda Bodrum Kempinski Otel’de Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Ortaköy-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu ve diğer havayolu temsilcileri, beş yıldızlı otellerin genel müdürleri ve tur operatörlerinden büyük katılımla toplantı yapıldı.

Katılımcıların ortak görüşü, Bodrum’un sadece Temmuz-Ağustos’ta değil, yılın 12 ayında da güzel iklimi güneş, kum, deniz yanında doğa, tarih, kültür ve sağlık-termali ile kongre turizminden yararlanabileceği şeklindeydi. British Airways temsilcisi, iki yıldan bu yana kışın da Bodrum’a tarifeli sefer koyma konusunda çalıştıklarını, bu toplantı ile ne kadar doğru bir yolda olduklarını dile getirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, talep olması durumunda dünyanın her tarafından Bodrum’a sefer koyma arzusunda olduğunu ve İsveç’ten sağlık turizmi ile ilgili bir çalışmanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bollukçu ise Bodrum’a en çok turisti kendilerinin getirdiğini ve bunun artarak devam edeceğini söylerken heyecanı görülmeye değerdi.

Otelcilerin morali yükseldi

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, kış aylarında Bodrum’a talep olması halinde her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını, çok cüzi fiyat uygulayacağını söyleyip katılımcılardan büyük alkış alınca, bu projenin bugün olmazsa bile günün birinde başarıya ulaşabileceğini anladım. İşadamı Gürol Büyük’ün Avrupa’da bile benzeri az bulunan 36 delikli golf sahası yaptıkları, 18 deliği faaliyete geçirdikleri ve bu yatırımla Bodrum’a zengin turist çekecekleri ifadesi otelcilerin moralini yükseltti.
Toplantıda gördüğüm tek eksik, belde belediye başkanları davetli olmasına rağmen sadece Mazlum Ağan ve Mehmet Kocadon’un katılmış olmasıdır. Bu, Bodrumlular adına üzüntü vericidir. Bölgelerine 12 ay boyunca turist getirecek, esnafın yüzünü güldürecek, ev, dükkân ve arsaların değerlendirileceği bir projenin görüşülmesine katılmamak için, Bodrumlular’ın temsilcileri olan belediye başkanlarının daha önemli ne işleri olabilirdi? O belediye başkanlarının partileri ve onlara oy verecek Bodrumlular’ın bunu dikkate alacağını umarım.
Belediye başkanları toplantıya gelse de gelmese de, Bodrum’da 12 ay projesinin görüşüldüğü panel çok başarılı oldu. Proje günün birinde hayata geçebilir.

DİĞER YENİ YAZILAR