Gazete Vatan Logo

Aybüke öğretmenin okulunda yeni yıl buruk başladı

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce katledilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın öğrencileri ve meslektaşları terörün hayattan kopardığı şehidi hatıralarında yaşatıyor

Aybüke öğretmenin okulunda yeni yıl buruk başladı

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce katledilen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın görev yaptığı okulda eğitim öğretim yılı buruk başladı.

Kozluk'ta 9 Haziran'da şehit edilen Yalçın'ın adının yaşatıldığı "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi" nde ders zili heyecanı yerini hüzne bıraktı.

Şehit düşmeden önce görev yaptığı okulda Aybüke öğretmeni hayattan koparan terör saldırısının acısı ilk günkü gibi yaşanıyor.

Meslektaşları, Yalçın'ın okulda oluşturduğu müzik sınıfında kendisinin en sevdiği, "Beni vuranda yoktur din iman" nakaratıyla gönüllere kazınan "Mağusa Limanı" türküsünü seslendirirken, anı defteri ona duyulan özlemi yansıtan ifadelerle doldu, taştı.

"24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Aybüke'ye armağan edeceğiz"

Şehidin meslektaşlarından Duygu Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şenay Aybüke Yalçın'ın geçen yıl aralarına katıldığını söyledi.

Yalçın ile geçen sene 24 Kasım Öğretmenler Günü programını hazırladıklarını anlatan Gürlek, programda yer alan "Mağusa Limanı" türküsünü onun seçtiğini aktardı.

Haberin Devamı

Gürlek, şehidin okuldan arta kalan zamanlarda da hep öğrencilerini düşündüğüne işaret ederek, "Çok sıcakkanlıydı, çok içtendi." dedi.

Yalçın'ın şehit olduğu gün yaşananları anlatan Gürlek, bir öğretmenin yaralandığını duyunca hastaneye koştuklarını belirtti.

Gürlek, "Ailesi öğrenmesin diye kimse ismini söylemiyordu. Hemşireye 'Aybüke nasıl, nerede?' diye sorduğumda, 'Kaybettik' dedi. Tabii o an inanamıyor, hiç ihtimal vermiyorsun. Yüzü gözümün önüne geliyor. O anları hatırlamak da yaşamak da hiçbirimiz istemiyoruz." diye konuştu.

"Mağusa Limanı" türküsünün artık şehidin türküsü olduğuna işaret eden Gürlek, "Burada elimizden geldiğince onun türküsünü seslendireceğiz. Önümüzdeki 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Aybüke'ye armağan edeceğiz. Bir anma programı olacak. Sevdiği, seslendirdiği türkülerin aynı sahnede aynı şekilde söylenmesine vesile olacağız." ifadelerini kullandı. Gürlek, yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu söyledi.

Müzik öğretmeni Hakan Karabulut, Şenay Aybüke Yalçın'ın dünyada kalbi temiz sayılı insanlardan biri olduğunu anlatarak, "Allah sevdiği kullarını tez yanına alırmış. Nasip olursa 25 Kasım'da mezarı başına giderek, 'Öğretmenim biz geldik, öğretmenler günün kutlu olsun.' diyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Saldırının yaşandığı günden bu yana duydukları acının dinmediğini ifade eden Karabulut, onu unutmayacaklarını dile getirdi.

"Onu hiç unutmayacağız"

Şehidin öğrencilerinden Tuğba Bas, öğretmenlerine duydukları sevgiyi anlattı.

Yalçın'ın neşe dolu, cana yakın bir insan olduğunu belirten Bas, kendilerine arkadaş gibi yaklaştığını kaydetti.

Öğretmenlerinin ölümünden duydukları üzüntüyü dile getiren Bas, "Çok ağladık. Okula yeni başladık ama çok üzülüyoruz. Her okula girişimizde onun heyecanı, sevinci hep aklımızda olacak. Onu hiç unutmayacağız. Şehitler ölmez zaten." sözlerine yer verdi.

Helin Güçlü de öğretmenlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak, teröre duyduğu tepkiyi, "Öğretmenim bir daha geri gelmeyecek." ifadesiyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Veli Seracettin Çetin de Aybüke öğretmeni çok sevdiklerini söyleyerek, onu hayattan koparan teröristlere tepki gösterdi.

Kozluk'ta, 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.