Gazete Vatan Logo

Ayakta kalmak 50 bin dolar

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, kurumsal yönetimin sadece şirketleri ilgilendiren bir anlayış olmaktan öte çağdaş dünyanın hukuki, siyasi ve ekonomik düzeninin bir gerekliliği olduğunu dile getirdi.

Ayakta kalmak 50 bin dolar

AB standartlarında bir kurumsal yönetim ve bu standartları sürekli daha ileri taşıma yaklaşımının demokratik toplumsal düzenin de temel taşı olduğunu vurgulayan Bilecik, “Kurumsal yönetim anlayışı şirketlerimizin, ekonomimizin ve nihayetinde ülkemizin sürdürülebilir bir geleceğe kavuşmasının tam anlamıyla anahtarıdır. Daha güçlü ve rekabetçi bir Türkiye için, 2017 yılının ülkemiz için şeffaflık ve hesap verebilirlik yolunda bir kilometre taşı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Erol B ilecik, 10. Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, tüm dünyada siyasi belirsizliklerin devam edeceği 2017 yılının, yönetim kurullarının hesap verebilirlik anlamında yatırımcılardan daha çok taleple karşı karşıya kalacağı bir yıl olacağını vurguladı.

Erol Bilecik, girişim öykülerini başarıyla yaratan ve hayata geçiren gençlere yönetim kurullarında daha fazla yer verilmesi çağrısında bulundu.

Dünya genelinde girişimci sayısının her geçen gün arttığına işaret eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, bir girişimcinin ayakta kalabilmesi için rakamların 5 milyon dolardan 50 bin dolara gerilediğini, bunun sebebinin teknolojik gelişmeler olduğunu vurguladı. Bilecik, “Gelecekte de inanıyorum ki girişimciler büyümenin ana motor rolünü üstlenecek” dedi.

Haberin Devamı