Gazete Vatan Logo

Ayaklarımı oynatamıyorum

Kobra yılanının ısırdığı sihirbaz Aref ‘in tedavisine Mısır’da başlandı. Aref, sosyal medyadan yolladığı mesajda, ”Şu ana kadar 8 tüp panzehir yaptılar. Ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Kısmi felç olabilir diyorlar” dedi

Ayaklarımı oynatamıyorum

Antalya’da gösterilerinde kullandığı ‘kobra’ cinsi yılanın ısırmasının ardından tedavi için özel uçakla Mısır’a giden, İran asıllı Türk vatandaşı illüzyonist Aref Ghafouri, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Mesajlaşma uygulaması ‘WhatsApp’ üzerinden sesli mesaj gönderen Aref Ghafouri sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Aref şunları söyledi:

Şu ana kadar 8 tüp panzehir yaptılar ve ilk test yapıldı. Ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Kısmi felç olabilir, diyorlar. Yürümekte sıkıntı çekebileceğimi söylüyorlar. Zamanla düzelebilir, diyorlar. Gelmeseydin çok kötü olabilirdin, diyorlar. Bu ilaçtan Arabistan ve Fransa’da yokmuş, sadece Mısır’da varmış. Allah’tan buraya gelmişim yoksa 24 saati geçirince sinir krizleri ve kalp krizi riski olabileceğini söylediler. Antalya’da sihirbazlık gösterilerinde kullandığı ‘kobra’ cinsi yılan tarafından ısırılan, Türkiye’de serumu olmadığı için özel uçakla Mısır’a götürülen Aref Ghafouri’nin tedavisi Mısır’daki Kahire Üniversitesi’ne bağlı Qasr El Eyni Hospital’da devam ediyor. Önceki gün Mısır’a götürülen Aref’e, Antalya’dan giden sağlık ekibinin yanı sıra Mısırlı sağlık ekipleri müdahale etti. Aref’ten yılan ve olayın oluş şekli hakkında bilgi alan doktorlar, daha sonra müdahaleye başladı. Yılanın ısırdığı sağ kolunda his kaybı yaşayan Aref’e tedavisi boyunca 24 tüp yılan serumu verileceği açıklandı. Doktorlar, kobra ısırması tedavisinde normalde 15 tüp serumun yeterli olduğunu ancak illüzyonistin vücudundaki zehir miktarının fazla olması nedeniyle verecekleri doz sayısını artırdıklarını bildirdi. Aref’in sosyal medya hesabından sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan menajeri de “Arkadaşlar Aref’in tedavi süreci dün başladı. 24 tüp panzehir uygulanacaktır, şu ana kadar 6 tüp uygulandı. Doktorların dediğine göre şu ana kadar yaşaması mucize çünkü panzehirin ilk 6 saat içinde uygulanması gerekiyormuş. Şu an vücudundaki bazı bölgelerde kısmi felç gözüküyor. Tedavinin sonunda geçmesini umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kaplanına eziyetten idari işlem yapıldı

Haberin Devamı

Antalya Beldibi Jandarma Karakolu’nu 3 yıl önce arayan bir kişi, illüzyonist Aref Ghafouri’nin sosyal medya hesaplarında, evindeki kaplan ile fotoğraflar paylaştığını belirterek, ihbarda bulundu. İhbar üzerine jandarma ekipleri, durumu Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Kemer ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi’ndeki eve giden Doğa Koruma ve Jandarma ekipleri, o dönem 8 aylık olduğu belirlenen ve nesli tükenme tehdidi altında bulunan Bengal kaplanına ‘vahşi hayvanların ev ortamında bakılmasının ve bir ilden başka bir ile nakledilmesinin yasak olması’ nedeniyle el koydu. Doğa koruma ekipleri, kaplanı yediemin olarak Antalya Hayvanat Bahçesi’ne teslim etti. Kaplanın burada yapılan muayenesinde ayak tırnaklarının çekildiği belirlendi. Aref Ghafouri hakkında ise evde vahşi hayvan beslediği gerekçesiyle ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet’ ve kaplanın tırnaklarının çekilmesi nedeniyle de ‘5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla idari işlem yapıldı. Ghafouri, evde beslemek için değil; Ankara’da havalimanı yakınında kurduğu hayvanat bahçesi için kaplan aldığını öne sürdü.

Haberin Devamı