Gazete Vatan Logo

Ayakkabıyla ev satın alma dönemi

Bazı firmalar çareyi barter yoluyla konut satışında buldu

Konutta durgunluk işaretleri alınınca bazı firmalar çareyi barter yoluyla konut satışında buldu. Çerkezköy’de Velia Port projesini inşa eden ASAD İnşaat, Sistem Barter ile işbirliği yaparak konut satışında parası olmayan ancak elinde atıl mal ve hizmet bulunanlar için özel model geliştirdi.

320 daireden oluşan projeden ev almak isteyenler dairenin yarı parasını nakit kalan kısmını ise takas yoluyla ödeyebilecek.

Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, “Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanında inşaatına başladığımız projede bir ilki gerçekleştireceğiz. Elinde satamadığı ürün veya hizmet bulunan firmalar bu malları takasa sunarak projeden konut alabilecek. Örneğin bir ayakkabı firması stokundaki satamadığı ayakkabıları, çiftçi elindeki buğdayı, beyaz eşya firması satamadığı buzdolabını sisteme arz ederek karşılığında dilediği daireyi alabilir. 80 bin liradan başlayan daireleri sıfır peşinat, yüzde 50 takas kalan kısmına ise nakit olarak 24 ay taksit yapıyoruz. 22 ay sonunda inşaatı tamamlayarak teslimine başlayacağız. Konut satışlarını internet üzerinden yapmaya başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı